The Maries

Met drie zijn ze, The Maries, en momenteel zetten ze een deel van de Gentse Feesten op z’n kop als straatartiesten. 

Line Ellegiers, Laura Seys, en Maja Van Honsté hebben recent beurtelings de rol van Marie De Bruycker gespeeld in de spraakmakende musical 40 – 45 van Studio 100. Intussen zijn zij drie vriendinnen door dik en dun die zich samen wagen aan een nieuw bandje. Meer bepaald een close harmonie trio, en hun stemmen doen denken aan de legendarische ‘The Andrew Sisters’. Toch gaan deze drie energieke dames daarbij bijzonder origineel te werk en brengen ze niet enkel bekende werken, maar een grote diversiteit aan nummers. 

In samenwerking met Thomas Vanhauwaert is Laura Seys enkele nummers gaan bewerken, hebben ze er nieuwe arrangementen voor geschreven en het moet gezegd: het zijn stuk voor stuk pareltjes. Maja Van Honsté neemt de sociale media en publiciteit voor zich, en Line Ellegiers zorgt voor de design van de huisstijl. De frisheid en de présence van de dames spreekt het publiek enorm aan en ze nemen het mee in hun enthousiasme. Musical Vibes ging kijken en luisteren. Om na hun optreden bij de dames te komen was een beetje geduld nodig, want de fans kregen er maar niet genoeg van. 

Stars are born !!

Wat doen jullie op een evenement als de Gentse Feesten?

We zijn net gestart met het bandje en waar kun je op korte termijn meer publiek bereiken dan hier om snel naambekendheid te krijgen? We hebben natuurlijk ook kosten te dekken, niet tegenstaande we uit verschillende hoeken ook wel gesteund worden. 

Zijn jullie het stadium van straatartiest niet al lang voorbij?

Het doel heiligt de middelen, en het is niet omdat wij alle drie zijn afgestudeerd op Hogescholen en Conservatoria, of omdat we al enkele rollen hebben gespeeld in professionele musicalproducties, dat we in andere genres bekend zijn. Trouwens, er is niks mis met een straatartiest op een evenement als de Gentse Feesten. Er staan hier vaak verbazend goede performers tussen.

Wij willen voor een enthousiaste sfeer zorgen en de mensen vermaken met ambiance in stijl

Inderdaad, maar jullie trekken hier toch wel uitzonderlijk veel publiek aan, tevreden met de reacties?

Zie dat van hier. De diversiteit in de nummers, de manier waarop, en de kwaliteit waarmee we ze brengen komen steeds terug in de reacties. De business cards vliegen de deur uit en dat is leuk. 

Het zijn korte optredens, ik schat een half uur?

Inderdaad. Het mag op dergelijk evenement waar passanten uw optreden willen meepikken niet te lang duren. De mensen willen een beetje van alles proeven wat hier te beleven is. We hebben dus acht nummers, maar doen er meestal maar zeven met een beetje bindtekst erbij is dat voldoende. Dan is er iets meer tijd voor een babbeltje of een selfie met de fans en het publiek.

Wat willen jullie met dit concept gaan doen?

Optreden op allerlei evenementen en feesten, daar voor een enthousiaste sfeer zorgen en de mensen vermaken met ambiance in stijl.

Jullie treden op met muziek op band?

Hier moet dat nog, maar binnenkort zal Thomas Vanhauwaert ons live begeleiden op piano.

Intussen zijn The Maries aan een nieuw optreden toe. Een deel van het publiek van vorig optreden is gewoon blijven staan om nog eens mee te genieten. Dat wekt de nieuwsgierigheid van nieuwe passanten en zo staat hier binnen de kortste keren terug een pak volk. Feestjeeeee! 

Door Jean Paul De Corte