The Full Monty

Het De La Mar Theater Amsterdam, de ideale locatie voor een première. Bij aankomst in het theater voel je al de laag van hoogstaande klasse die het theater met zich meedraagt. Heel bekend Nederland is uitgenodigd en iedereen is benieuwd hoe deze nieuwe cast de show naar hun eigen hand heeft gezet.

Blote billen in het kijkveld

Tijdens de show zelf valt er een ding op in de zaal: Iedereen ligt continu in een deuk van het lachen. De cast moest eventjes zijn best doen om de zaal warm te draaien, maar toen dat eenmaal het geval was, was de hele show één groot succes. De hoeveelheid humor die met thematieken als werkloosheid en zelfmoordpogingen gepaard gaan, is bijna ongehoord grappig. De mannen zijn goed, maar de vrouwen in het spel maken het af. Die geven net een meer serieuze ambiance aan het stuk, waardoor de humor van de mannen er extra bovenuit steekt.

De mannen zijn goed, maar de vrouwen in het spel maken het af!

Joey Ferre en Dennis Willekens spelen als beste vrienden Berry en Dave echt de sterren van de hemel. Waar Berry de stugge weet-het-allemaal is, is Dave de onzekere, maar realistischere van de twee die zich wel graag mee laat slepen met de gekke ideeën die Berry zich in zijn hoofd haalt. Die twee samen zijn echt een gouden combinatie. De nerdy Martin (gespeeld door Kick Spijkerman) is zo aandoenlijk dat er vanuit de zaal verschillende ‘aaah’s’ te horen zijn. David van den Tempel als Erik is heerlijk in hyperactiviteit en optimisme, Juneoer Mers als Hengst is de overtuigende Surinaamse ‘wannabe’ bad boy en Ad Knippels maakt als fancy en gefrustreerde dansleraar de groep Hard Metal helemaal af.

Brigitte Heitzer is, als gewoonlijk, ook weer fantastisch in haar rol als Janet. De vrouw en pianist onder de zes repeterende mannen. De rol van Brigitte Nijman, Vicky, lijkt aan het begin best een irritant rolletje als de verwende vrouw van een ooit succesvolle zakenman. Maar naarmate de rol ontwikkeld in het stuk weet Nijman het heel mooi voor elkaar te krijgen om de verschillende lagen van Vicky weer te geven aan het publiek.

The Full Monty is een hele mooie feel-good voorstelling met hier en daar wat blote billen in het kijkveld

Wat een enorm sterke en geweldige cast. Goede typecasting en chemie tussen de spelers. Daarnaast een prachtig decor, heerlijke muziek en de opzwepende sfeer die het al goede plaatje compleet maken. Al met al een hele mooie feel-good voorstelling met hier en daar wat blote billen in het kijkveld. Kom kijken als je een hilarische show wilt zien waarbij de mannen compleet ‘Full Monty’ gaan! 

The Full Monty is nog tot en met 31 mei te zien in verschillende Nederlandse theaters. Meer informatie & tickets vind je op www.degraafencornelissen.nl.

Door: Annemarijn Clement en Dianne Roskam

Foto’s: Margot de Heide