The Bodyguard

The Bodyguard heeft zijn spieren laten rollen op de première in Studio Zuid. Het was voor vele aanwezigen duidelijk een grote opluchting dat Music Hall eindelijk zijn kunnen weer kan tentoonspreiden. Een flitsende dansmusical gekoppeld aan een driegangen diner, blijft een delicate oefening, maar er is duidelijk zeer goed over dit concept nagedacht. Iedereen heeft in alle rust van de show kunnen genieten en een feestje, dat was het resultaat!

F – E – E – S – T

Voor wie het verhaal van The Bodyguard nog niet kent, hier even de plot. Frank Farmer, ex secret service, gespecialiseerd lijfwacht van hooggeplaatsten wordt door zijn vriend Bill, manager van film- & popster Rachel Marron ter hulp geroepen. Rachel wordt bedreigd en haar beveiliging laat te wensen over. Frank laat zich overtuigen om te werken in de showbizz wereld en gooit het leven van Rachel en haar omgeving overhoop. Als dat maar goedkomt.

Vlekkeloze zangpartijen van de onvervalste Houston-hits, geloofwaardig spel. Een diva op haar plaats

Meer dan het verhaal, primeren in deze musical natuurlijk de songs van de betreurde Whitney Houston. Wat had ze toch een stem.. Eenvoudige conclusie: wie er Rachel Marron speelt, moét van goeden huize komen. Dat goede huisje staat in het geval boven Maas & Waal, maar het staat rotsvast. April Darby speelde de rol natuurlijk al in Nederland en toont nu in Studio Zuid waarom. Vlekkeloze zangpartijen van de onvervalste Houston-hits, geloofwaardig spel. Een diva op haar plaats, al zouden enkele scherpe Nederlandse klanken net iets zachter mogen om beter te blenden. Met zus Nikki Marron bijvoorbeeld. Leki is de ideale zus voor April. Haar stem blendt heel mooi met een warme samenzang tot gevolg. Speltechnisch weet ze ook de juiste schakeringen mee te brengen. Erik Goossens zet een mooie bodyguard neer. Met een kwajongensachtige façade die in een klap doodserieus kan worden ben je altijd mee met Frank Farmer.

De hele cast & danscrew werkt daarbij op hoog niveau. Ze tillen deze productie op naar een waar feestje. Een bijzondere vermelding nog voor Dieter Verhaegen die als Sy Spector het publiek al snel uit zijn hand heeft eten en voor George Arrendell die als Bill Devaney een knappe waardigheid uitstraalt. Choreograaf Tommy Gryson levert met zijn dansers zeer knap werk af, zonder hen zou het feestje maar half zijn.

Choreograaf Tommy Gryson levert met zijn dansers zeer knap werk af, zonder hen zou het feestje maar half zijn

Dan is er nog de regisseur van dienst, Brigitte Derks. Eindelijk neemt zij een grote musical onder handen. Het resultaat mag gezien worden! Zoals we kunnen verwachten van haar, heeft iedereen op de scène zijn rol te spelen vanaf hij opkomt tot hij weg is. Details die een productie af maken. De beperkingen van het podium zijn meestal goed omarmd om ze nuttig te gebruiken. Enig puntje van kritiek is dat het mooie frontale beeld nooit eens naar de zijkanten wordt getoond. De keuze om de nummers niet te vertalen is te begrijpen, maar wanneer de tekst het verhaal doorvertellen, is het altijd belangrijk om alle kijkers mee te krijgen. Zeker met de enorme led-panelen moet daar iets meer mogelijk geweest zijn. Het lichtplan doet zijn ding, al is er soms te veel licht in de ogen van het publiek.

Als laatste nog even op het concept terugkomen. Deze show begint gewoon op tijd! Zeker voor een première is dat geen evidentie. Iedereen heeft dan al een voorgerechtje en een smakelijke hoofdschotel binnen en al wat afgeruimd moet worden, is afgeruimd. Geen van de vriendelijke garçons die storen je tijdens de show, nee, geconcentreerd kijken naar de show lukt zoals in eender welk theater. Een uitgebreide intro start de eerste acte, spijtig dat de entracte veel korter is, want het geeft een mooie overgang van restaurant naar show.

Dit is eten én drinken, dit is dinner én show

The Bodyguard is een echt feestje. Het plezier en de energie op het podium sleept het publiek gemakkelijk mee. De kwaliteit van de cast is zeer hoog. Dit is eten én drinken, dit is dinner én show. Veel kijkgenot!

The Bodyguard speelt nog tot en met 24 oktober in Studio Zuid te Antwerpen. Meer informatie & tickets vind je op www.musichall.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier