Tarikh Janssen

Op dinsdag 21 februari kwam de hele cast van The Bodyguard bij elkaar vlak voor de start van de eerste repetities. Wij mochten daar kort spreken met Tarikh Janssen, die de rol van Frank Farmer gaat vertolken.

Het moest zo zijn

Kun je wat vertellen over jouw rol?

“Frank Farmer is mysterieus, gereserveerd, houdt heel erg van zijn vak en is ook goed in wat hij doet. Dan komt hij in de showbizz wereld en dat ontregeld hem. Uiteindelijk gaat hij daar stiekem toch van houden. Niet perse van de showbizz, maar van een persoon. Hij is in het begin een hard persoon en hij smelt onderweg.”

Mensen kennen je misschien meer van televisie, theater of uit films, ben je dan ook al lang bezig met musical?

“Niet perse. Alle lof naar Carolina Dijkhuizen, want ik speelde met haar in de voorstelling We hadden liefde, we hadden wapens van Urban Myth en toen zei ze: ‘Hey Tarikh, The Bodyguard komt terug, zou jij niet de rol van de bodyguard willen spelen?’ Nou, dat leek mij wel heel erg tof. Toen heeft mijn agent contact opgenomen met Stage Entertainment en die zeiden kom maar auditie doen. Na mijn auditie had ik vrij direct de rol. Dus het moest zo zijn.”

Ik hou erg van musicalfilms. Van dat grootse aanpakken, spektakel, dans en zang

Hou je wel van alles wat met musical te maken heeft?

“Absoluut! Ik ga niet vaak naar musicals. Daar gaat vanaf nu wel verandering in komen, want ik was laatst naar Tina gaan kijken en ik vond het geweldig. Daarnaast hou ik erg van musicalfilms. Van dat grootse aanpakken, spektakel, dans en zang. Ik kan alleen niet zingen. Of nou ja, ik kan kleinkunst zingen, maar musical zingen dat is helaas niet weggelegd voor mij. Heel jammer vind ik dat. Dus ik ben heel blij dat ik dan alsnog zo’n mooie rol mag hebben.”

Gaat jouw Frank Farmer dan wel zingen in deze versie?

“Jazeker, ik heb acht jaar zangles gehad, dus het gaat helemaal goed komen. Ik ga er vol in. Ik ben er niet eens zenuwachtig in. Nee, grapje! Het wordt hartstikke spannend, maar ik ga mijn best doen. Volgens mij is het ook de bedoeling dat het publiek gaat lachen, dus dat het juist niet helemaal perfect moet zijn. Maar daar moet ik nog even achter komen tijdens de repetities. Als dat niet zo is, dan ga ik wel stressen.”

Is er een scène waar je naar uitkijkt om die te mogen spelen?

“Best wel veel scènes eigenlijk, maar ik kijk erg uit naar de kroeg scène waar Rachel en Frank elkaar beter gaan leren kennen. Frank laat dan iets meer van zichzelf zien en je ziet hem dan smelten richting Rachel. Daar kijk ik wel echt naar uit om te mogen spelen.”

Je krijgt ook wat stunts als Frank Farmer, hoe kijk je daar tegen aan?

“Ik weet het nog niet zo goed. We hebben het natuurlijk nog niet gerepeteerd, dus ik weet niet hoe we het gaan aanpakken. Van mezelf weet ik wel dat ik fysiek wel goed elkaar zit. Ik sport veel, dus ik hoop dat het meewerkt. Volgens mij krijg ik ook wel bescherming aan en leren ze me natuurlijk de techniek van het goed vallen. Anders krijg ik in no-time blauwe plekken en kan ik het maar vijf keer doen. Maar het moet wel goed komen. Ik heb er vertrouwen in.”

Het moet zich altijd ontwikkelen en dat doe je door te spelen

Waar kijk je het meest naar uit?

“Nou, allereerst de repetities, want dat is echt nodig. Daar ga ik in zoeken naar wie Frank Farmer is. Dat wordt lachen en janken. Ik heb daarnaast heel veel zin om te spelen, dat het er echt staat en dat we die connectie voelen met het publiek. Ik hoop eigenlijk dat het bij de eerste try-out al staat, maar het moet zich altijd ontwikkelen en dat doe je door te spelen.”

Waarom moet iedereen naar The Bodyguard komen?

“Als je zin hebt in een spektakel, nummers van Whitney Houston, een soort rauwe Romeo en Julia en als je zin hebt in een thriller, want dat is The Bodyguard ook en het gaat heel spannend worden, dan moet je komen! Ik zou er heen gaan in ieder geval.”

The Bodyguard is vanaf 30 maart exclusief te zien in het Beaterix Theater in Utrecht. Meer informatie & tickets vind je op thebodyguard.nl

Door Bellise von Raesfeld Meijer

Foto’s: Bellise von Raesfeld Meijer