Sien Wynants


Vanaf de paasvakantie kan je in Gent, Antwerpen en Hasselt opnieuw gaan kijken naar de nieuwste Ketnet-Musical: Unidamu. Op 1 maart 2017 ging deze energieke voorstelling in première in het Kursaal Oostende. Ketnet-wrapster Sien Wynants speelt de rol van juffrouw Monica. Musical Vibes sprak haar na afloop van de première. 

Uniek in Vlaanderen

Wie was er het zenuwachtigst, de kinderen of jijzelf?

Toch wel de kinderen. Ik was eigenlijk super rustig en had er vooral heel veel zin in. Ik heb zo hard uitgekeken naar de première! De voorbije weken was ik wel zenuwachtig, maar de laatste dagen echt niet meer. Voor de kinderen was het natuurlijk hun eerste podiumervaring. Dat speelt uiteraard ook mee.

Hoe waren de reacties achteraf?

Goed, we hebben een staande ovatie gekregen en dat is altijd een goed teken. Ik heb nadien ook echt veel positieve reacties gehoord.

Ik dacht heel even dat het niet goed zou komen, maar op de een of andere manier viel alles de laatste drie dagen in elkaar

In welke mate zijn Herman Verbruggen en jij betrokken geweest bij het keuzeproces van de kinderen?

Helemaal niet eigenlijk. Alle kinderen waren al gekozen voordat wij waren gekozen. Herman en ik zijn er dus als allerlaatste bij gekomen. De kinderen waren toen al twee weken aan het repeteren.

Hoe is dat repetitieproces verlopen? 

Het moest allemaal heel erg snel gaan. Herman en ik repeteerden elke zondag en de kinderen op woensdag, zaterdag en zondag. Je zag de tijd razendsnel voorbijgaan en de première kwam plots heel dichtbij. Ik dacht heel even dat het niet goed zou komen, maar op de een of andere manier viel alles de laatste drie dagen in elkaar. De regisseur heeft natuurlijk ook heel veel ervaring en dat voel je wel.

Het is een musical met kinderen en volwassenen, vol herkenbare liedjes

Het is alweer de derde Ketnet-Musical. Waarin schuilt het succes volgens jou?

Het is gewoon uniek in Vlaanderen. Het is een musical met kinderen en volwassenen, vol herkenbare liedjes. Dat is zeker leuk voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen. Liedjes van Samson en Gert kennen ook zij nog. Voor hen is het dus wel een beetje nostalgie.

Voor tickets en meer informatie over Ketnet-Musical: Unidamu, surf je naar www.ketnetmusical.be.

Door Tatiana van den Branden

Foto’s: Wendy de Noier