She Loves Me

Karma is a b*tch en ze houdt precies niet van She Loves Me. Bij Mithe althans zeker niet, want twee weken voor de première moest het gezelschap wegens instortingsgevaar het knusse Reynaerttheater verlaten en een alternatief zoeken. Dat werd gevonden in de Studio’s Manhattan, maar een goede opnamestudio staat niet gekend omwille van zijn theateraccomodaties. Met veel kunst- vlieg- en toverwerk leverde het Mithe-team een huzarenstukje af. She Loves Me stond er!

Respectvolle, aangename versie

She Loves Me is een typische romkom. Boy meets girl, er zijn wat verwikkelingen maar eind goed, al goed. Al zijn de verwikkelingen hier wel interessant: het koppel in kwestie valt namelijk voor elkaar via briefwisseling maar kent elkaar in het echte leven. En laat hen daar nu eens niét goed overeen komen!

JDe cast is in het algemeen geloofwaardig en neemt je makkelijk mee in alle verhaallijnen

Mithe is een van de degelijkste gezelschappen die met liefhebbers musical maken. Dat bewijzen ze nog maar eens met deze She Loves Me. Een indrukwekkend decor staat op het speelveld en vormt de basis van alle spellocaties, de parfumerie, natuurlijk, maar ook het ziekenhuis, het appartement van Amalia kunnen uit het decor tevoorschijn komen. Deze basis staat alvast zeer stevig. In een hoekje achter het decor, kan je een deel van het live orkest ontwaren, de bezetting is beperkt maar dat stoort niet echt in de setting. Het onversterkt spelen in deze grote studio stoort meer. In het kleine Reynaerttheater zou de cast zeer waarschijnlijk weinig moeite hebben gehad om tot iedereen te dragen. De ambiancemicrofoons helpen een beetje, maar blijven een lapmiddel.  Een spijtig gevolg van de onverwachte verhuis van de show.

Maar dit mag de pret niet (te veel) drukken. De ploeg van Mithe brengt een heel respectvolle versie van deze musical. De musical dateert van 1963 en het verhaal speelt zich af in 1934. De sfeer die je mag verwachten bij zo’n musical, is hier helemaal terug te vinden. Grootse gebaren, beleefdheid ten top, het waren andere tijden met andere gewoontes en je wordt er hier helemaal in ondergedompeld. Het lichtplan is heel inventief met een leuke uitlichting van alle verschillende decorelementen. De cast is in het algemeen geloofwaardig en neemt je makkelijk mee in alle verhaallijnen. Het meest storende is het gebrek aan een onderhouden ritme. Misschien hebben de grotere af te leggen afstanden hiermee te maken, maar de pauzes tussen de verschillende scènes duren dikwijls te lang.

JDe ploeg van Mithe brengt een heel respectvolle versie van deze musical

She Loves Me is een leuke musical, waar Mithe de geest en de sfeer sterk heeft van kunnen respecteren en weergeven ondanks alle problemen. Een aangename productie om je onder te dompelen in het reilen en zeilen van parfumerie Maraczek.

She Loves Me speelde vorig weekend voor de laatste keer, Mithe komt in juni terug met 9 to 5. Meer info & tickets op www.mithe.be

Door Patrick Defort

Foto’s: Steven Hendrix