Samson en Gert Kerstshow 2018

De Samson en Gert Kerstshow is ondertussen een vaste waarde geworden. Dit jaar wordt ons, net als voorgaande jaren, een sfeervolle show beloofd en die belofte werd zeker ingelost.

Dynamiek

Het concept van de kerstshow is iedereen bekend: een theatershow waarbij de verhaallijn aangevuld wordt met Samson en Gert liedjes, gezongen door het bekende duo, dat hierin wordt bijgestaan door een kinderkoor, een showballet en een liveband. Dit jaar gaan Marie, de huishoudster van de burgemeester, en de moeder van Alberto naar Scherpenheuvel waardoor Alberto, de burgemeester en Van Leemhuyzen voor zichzelf moeten zorgen. De drie besluiten de hele dag te doen waar ze zin in hebben en willen niet meer meedoen met de kerstshow. Maar dan komt Angella, het nichtje van Alberto, een oogje in het zeil houden en dat loopt natuurlijk niet van een leien dakje.

Ruth Beeckmans geeft op een zeer overtuigende manier gestalte aan het nichtje van Alberto waardoor ze het publiek onmiddellijk op de hand heeft

De verhaallijn is doorspekt van grapjes. Sommige daarvan zijn overduidelijk voor kinderen, maar ook volwassenen zullen zich zeker niet vervelen, zeker de fans van woordgrapjes komen aan hun trekken in deze voorstelling. Het zijn de acteurs die zorgen dat er heel wat afgelachen wordt in de voorstelling; iedereen is goed op elkaar ingespeeld waardoor de sfeer op het podium zeer goed zit. We kunnen rekenen op klassiekers zoals de versprekingen van Samson, de ‘Albertooooo’-uitspraak en de toespraak van de burgemeester maar ook op nieuwe insteken dankzij nieuwkomer Angella. Ruth Beeckmans geeft op een zeer overtuigende manier gestalte aan het nichtje van Alberto waardoor ze het publiek onmiddellijk op de hand heeft. Bij de première horen helaas enkele technische problemen, maar de acteurs gaan hier zeer spitsvondig mee om waardoor het publiek er weinig last van heeft.

Voor de kostuums zijn duidelijk kosten noch moeite gespaard. De dansers en het koor dragen kleurrijke outfits die steeds bij de liedjes passen waardoor ze zeker in het oog springen. Het decor is niet enkel mooi, maar ook zo ingericht dat het koor en het showballet snel het podium kunnen verlaten, de liveband speelt vanuit een chalet die in het midden van het podium staat en verdwijnt soms achter twee rode gordijnen zodat er snel van scene kan worden gewisseld. De nieuwste liedjes worden afgewisseld met klassiekers zoals de ‘Samsonrock’ en heeft een swingende zaal als gevolg.

Net zoals elk jaar kunnen we rekenen op de gekende bouwstenen die deze kerstshow zo succesvol maken

Net zoals elk jaar kunnen we rekenen op de gekende bouwstenen die deze kerstshow zo succesvol maken: het showballet geeft het beste van zichzelf en de energieke choreografieën zorgen dat veel jonge toeschouwers enthousiast meedansen, het kinderkoor zingt elk liedje met een bezieling die in de hele zaal voelbaar is terwijl de liveband vrolijk de show aan elkaar rijgt. De vurige manier waarop de cast hun personage neerzet en het vlotte speeltempo draagt bij aan de dynamiek die deze voorstelling tot een knaller maken.

De Samson en Gert Kerstshow is nog tot en met 6 januari te zien in het Plopsa Theater in de Panne. Meer informatie & tickets vind je op studio100.com

Door Vere Verheecke

Foto’s: Studio 100