Sam Verhoeven en Ron Cornet brengen het nieuwe seizoen van Chansons Charmantes op gang

De start van een heerlijk Chansons-Charmantes-seizoen op maandagavond in het Theatercafé van het Fakkeltheater is een feit vanaf 17 oktober. Fakkelpatron Sam Verhoeven geeft samen met Ron Cornet het spetterende startschot voor onze nieuwe reeks van acht charmante avonden.

Vijf vertrouwde namen die het publiek keer op keer weer willen horen. Maar het Fakkeltheater verwelkomt ook drie nieuwkomers, alle drie grote klasse. Alle redenen zijn legitiem om langs te komen op deze acht charmante maandagavonden van herfst tot lente in de warmte van het Theatercafé. De andere gasten zijn Lissa Meyvis, Jan De Smet, La Piovra & Andrea Croonenberghs, Zsa Zsa Zsu, Ann Van den Broeck, Jo Lemaire en Anne Mie Gils.

CHANSONS CHARMANTES 1 – 65 JAAR FAKKELTHEATER + 1 Met Sam Verhoeven & Ron Cornet

Oktober 2021 vierde het Fakkeltheater zijn 65e verjaardag. Jammer genoeg sneuvelden een aantal geplande festiviteiten omwille van de covid-situatie. Dat zetten we in het nieuwe theaterseizoen con brio recht. Zo zal de eerste CHANSONS CHARMANTES van het seizoen in het teken staan van 65 + 1 jaar Fakkeltheater.
Acteur, verteller, regisseur en Fakkel-pionier Ron Cornet vertelt anekdotes uit pioniersjaren van ons theater en directeur Sam Verhoeven zingt liedjes uit de swingende jaren ’50, het decennium van de grote crooners, de start van de rock’n roll, het eerste Eurovisiesongfestival en de beginjaren van de Vlaamse televisie. Het programma wordt swingend begeleid door het orkest van Pol Vanfleteren.

Maandag 17 oktober 2022 om 20u00

CHANSONS CHARMANTES 2 – LISSA A MILLE TEMPS Met Lissa Meyvis

“Soms kan zingen gewoon mooi zijn” Linda Lepomme. “Dat meisje heeft een goede timing” Toots Thielemans. “Wie was het meisje in het rode jurkje dat zo mooi zong” Prinses Beatrix. Opera is de grote liefde van master klassieke zang Lissa Meyvis. Een liefde met polyamoureuze trekjes… “Ik hou van vele muziekjes en ritmes”. Van Conny Stuarts Hoezenpoes tot Mozarts Papagena. Franz Schubert & Frank Sinatra. Paul Simon & Charles Aznavour. Marlène Dietrich & The Carpenters. Barbra Streisand & Kurt Weill. Toon Hermans & Jacques Brel. Ze komen allemaal voorbij in Lissa à mille temps.

Maandag 14 november 2022 om 20u00

CHANSONS CHARMANTES 3 – SOLO EN ZONDER VEEL CINEMA Met Jan De Smet

Stijn Tormans in Knack: “Hij brengt geen cinema mee, en nog minder tierlantijn. Maar in zijn koffer zitten wel heerlijke verhalen en vergeten songs met eeuwigheidswaarde. Het is de geestigste les monumentenzorg die ik ooit kreeg.” Warre Borgmans: “Simpel en gewoon: hij komt op en zingt een lieke, we kennen het, zo hadden we dat lieke nog nooit gehoord, dan vertelt hij iets over dat lieke, en het doet hem denken aan een ander lieke… en direct hangt ge aan z’n lippen, hij doet iets dat weinigen kunnen: hij tovert, hij schildert levendig de ene anekdote na de andere (zonder verf hè, met woorden).”

Maandag 12 december 2022 om 20u00

CHANSONS CHARMANTES 4 – BACK TO THE FUTURE Met La Piovra & Andrea Croonenberghs

In de jaren 90 toerde Andrea met haar coverband La Piovra door Vlaanderen en bouwde ze een stevige live reputatie op. Daarna volgden er meerdere muzikale projecten, altijd in samenwerking met andere zangers en zangeressen. Na 21 jaar is het tijd om La Piovra nieuw leven in te blazen samen met gitarist Chris Van Nauw, bassist Karl Zosel en drummer Eric Bosteels. Het is weer een eclectische mix van pop-, rock- en singer-songwritersmuziek. Bekende en minder bekende nummers van onder meer Fleetwood Mac, Janis Ian, Susan Vega, Celeste, Ilse De Lange, Norah Jones, Bonnie Raitt, Keane, Sting, Lady Gaga … à la façon de La Piovra.

Maandag 09 januari 2023 om 20u00

CHANSONS CHARMANTES 5 – SUBURBIA Met Zsa Zsa Zsu

Zsa Zsa Zsu is een vijfkoppige band die avontuurlijke, lieflijke muziek brengt vol zwoele stemmen en dansbare retropop & gipsy-swing. Dames en heer hebben een voorliefde voor muziek van de jaren twintig en maken dus graag een zijsprong om je mee te nemen naar vervlogen tijden. Zsa Zsa Zsu speelt sinds hun cd ‘Golden times’ over het hele land. Ook hun debuutalbum ‘Carrousel’ werd enthousiast onthaald op de radio. Hun nieuwe album ‘Suburbia’ gaat over haasten en onthaasten.

Maandag 13 februari 2023 om 20u00

CHANSONS CHARMANTES 6 – ME & MY VOICE Met Ann Van den Broeck

Wie ons een uitverkocht Theatercafé levert, krijgt een Wild Card voor het volgende seizoen. Ann koos een passende foto voor haar zesde Wild Card. En ze trekt haar stoute schoenen aan. Een meer dan verrassende speellijst van pop naar jazz over klassiek met onderweg nog wat onvermoede zijpaden. Naast Anns vaste begeleider pianist Thomas Vanhauwert, een all-in symfonieorkest op zich, is een wel heel aparte gast; Jo Hermans, multi-inzetbare trompettist die de podia deelde met Daan, Deus, Will Tura, Raymond van het Groenewoud. En nu met Wild Ann Van den Broeck.

Maandag 13 maart 2023 om 20u00

CHANSONS CHARMANTES 7 – AMBASSADRICE & REBEL Met Jo Lemaire

De tijdloze klasse van Jo Lemaire maakt haar tot de perfecte ambassadrice van het Franse chanson. Altijd klaar voor gedurfde uitdagingen. Met één muzikant, met een big band, een symfonisch orkest, Nederlands, Frans, Engels, Jo staat er. Jo brengt een greep uit eigen werk, beloofd. Maar deze steekt de rebel in Jo weer de kop op in een aantal nieuwe composities. Wie Jo kent uit haar beginperiode weet wat ons te wachten staat. Actie. Sfeer. Straffe teksten. Sociaal geengageerde Jo zingt wat ze is. Warm. Hartstochtelijk. Vuur. Liefde voor muziek.

Maandag 10 april 2023 om 20u00

CHANSONS CHARMANTES 8 – ONTMOETINGEN Met Anne Mie Gils

Wat maakt mij tot wie ik ben? Een heleboel, zoals bij iedereen. Voor mij toch wel heel apart alle muziek die op mijn pad is gekomen. De mensen die ik daarbij ontmoet heb. De anekdotes die daaraan vasthangen. De liedjes die mijn vader zong. De liedjes die ik zong voor mijn dochters. Het voorprogramma van Tjens-Couter met een van mijn eerste bands. De dat-zou-jij-eens- moetenzingen- cassettes met jazz en bosa nova aangereikt door vrienden. Randy Crawford kruisen in de studio : ‘nice singing, girl’. Musicals. Hotel Vocals. Zoldertheaters. Met altijd en overal inspirerende mensen. Ontmoetingen.

Maandag 15 mei 2023 om 20u00

PRAKTISCHE INFORMATIE – CHANSONS CHARMANTES SEIZOEN 2022-2023

• Tickets: € 19,00
• Vijfrittenkaart: € 85,00 (5 optredens naar uw keuze)
Alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten.
Vijfrittenkaarten: enkel te verkrijgen via de Ticketshop (Hoogstraat 12 Antwerpen) of op 070 246 036
Tickets: kunnen online gereserveerd worden via de webshop van www.fakkeltheater.be, telefonisch via 070 246 036 en tevens aan de kassa van het Fakkeltheater, Hoogstraat 12 te 2000 Antwerpen.