Renée van Wegberg


Renée van Wegberg maakte furore in musicals als Joseph en Wicked, maar deed vorig jaar een uitstapje naar de Franse chansons in het liedjesprogramma Vive la France van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment. Vanaf eind maart gaat de voorstelling opnieuw op tour, wij spraken hierover kort met Renée.

Ik vind het vooral fijn mensen te laten genieten

Je hebt vorig seizoen ook al meegedaan in Viva la France, wat is de uitdaging nu je dit voor de tweede keer gaat doen. Is het dezelfde voorstelling? Zit er andere muziek in?

Ja, het is een compleet andere voorstelling, met andere nummers. Het hele programma wordt opnieuw samengesteld en als je het hebt over de uitdaging: ik ga onder andere ‘La valse à mille temps’ zingen. Dat is van Brel en een enorme bekkenbreker, dus ik moet heel snel, heel veel Franse tekst opzeggen, dat is wel een hele klus om dat goed te doen. En ja, het is niet zo zeer de uitdaging, maar het vooral dat ik opnieuw mooi Frans repertoire mag gaan zingen waar ik veel zin in heb. Dat vind ik vooral heel fijn en mensen weer laten genieten, want dat was de vorige keer echt het geval, vond ik. Mensen die heel veel nummers herkende en meezongen ook. Ja, vooral heel veel plezier.

renee1

Kan je in drie woorden omschrijven waarom mensen naar de show moeten komen kijken?

Herkenning, muziek en plezier. Het is vrij cliché, maar het is wel zo. Ik denk dat mensen heel veel zullen herkennen, ook diegene die geen Franse liedjes luisteren. En ja, het is gewoon mooie muziek.

Tijdens Kinderen geen Bezwaar heb ik enorm mijn Frans kunnen opkrikken

Je had voor de ‘Tour de France’ van Vive la France 1 en nu 2 nog nooit Franse chansons gezongen, hoelang heb je erover gedaan om je uitspraak zo goed te krijgen?

Nou, ik heb het geluk dat ik daarvoor in een toneelstuk heb gestaan, Kinderen geen bezwaar, en daar speelde ik een Française die uitsluitend Frans sprak. Dus toen heb ik enorm mijn Frans kunnen opkrikken en dat hielp om die liedjes uiteindelijk te leren en die Franse tongval te hebben. Dus dat was een soort van leerschool .

Een mooie opmaat naar deze show dus.

Ja, inderdaad!

Veel succes en vooral veel plezier.

vive

Vive la France tourt vanaf 24 maart 2017 langs de Nederlandse theaters. Meer info & tickets vind je op www.dommelgraafencornelissen.nl. Voor meer informatie over Renée surf je naar www.renee-online.nl.

Door Dianne Roskam/Annemarijn Clement

Foto’s: Wendy de Noier