Preview Hans & Grietje

Op de officiële première is het nog wachten tot 23 december, maar afgelopen zondag stroomde de Antwerpse Stadsschouwburg toch al redelijk vol voor de nieuwste sprookjesmusical van Music Hall. Wout Verstappen en Ianthe Tavernier geven vanaf nu nog minstens 14 keer gestalte aan Hans en Grietje. Een bekend verhaal, in een onbekend nieuw jasje.

Totaalplaatje

Pers en familie en vrienden van de cast, konden vandaag al genieten van de voorstelling Hans en Grietje. Het sprookje, met script en regie van Brigitte Derks en met originele muziek van de hand van Chris Van Tongelen en Paul Vermeulen, vertelt het verhaal van Hans (Wout Verstappen) en Grietje (Ianthe Tavernier) die op zoek gaan naar de wensput om voor hun ouders een einde aan hun financiële problemen te wensen. Op hun tocht lopen ze verloren en stoten ze op het snoephuisje van de boze heks (Ilse La Monaca) waar Hans gevangen wordt genomen. Een reddingsinterventie van de andere bewoners van het bos dringt zich op. Zo komen we konijnenduo Whoppie (Charlene Catrysse) en Floppie (Michaël Zanders) weer tegen, die we nog kunnen kennen uit de musical Roodkapje en is de prins uit Assepoester (Matthew Michel) in het bos hopeloos op zoek naar het meisje dat het glazen schoentje past.

De musical zit boordevol humor voor jong en oud. Het West-Vlaamse konijnenduo blijft een sterke vondst en Matthew Michel trekt letterlijk alle aandacht naar zich toe als prins. Zijn herhaaldelijke aanzet tot het liefdeslied ‘Ik hou van…’ is hilarisch en het karakter doet een beetje denken aan Gaston uit Belle & het Beest. Even overtuigd van zichzelf, even hilarisch. Zijn twee lakeien (Jervin Weckx en Frank Beurskens) maken het hele figuur nog grappiger door er als ware schoothondjes achter te flaneren.

De musical zit boordevol humor voor jong en oud

De zaal vol families is enthousiast, de kinderen roepen en dansen door de zaal en Ianthe Tavernier en Ilse La Monaca zingen de pannen van het dak. Het decor is mooi en simpel, maar dat kan prima voor een reizende familievoorstelling. De voorstelling is een totaalplaatje. Aan bijna niets is te zien dat het om een try-out gaat. Enkel voor de geluidseffecten is misschien nog wat extra repetitie nodig; Hilarisch om het geluidseffect van een piepende deur al te horen en de deur zelf in kwestie pas vijf seconden later zien opengaan. Zeer grappig, maar volgens ons niet echt de bedoeling.

Hans en Grietje de sprookjesmusical gaat tot het einde van het jaar op tournee en passeert daarmee Gent en Hasselt voordat de cast zich opnieuw in Antwerpen nestelt.  Tickets & meer informatie vind je op www.musichall.be.   

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Wendy de Noier