Peter Thyssen

In de herfstvakantie wordt Theater Elckerlyc het speelterrein van de ondeugende spring-in-’t-veld Pippi Langkous. Samen met haar vrienden Tommy en Annika zoekt ze het avontuur op. Free Souffriau, Dorian Liveyns en Charlotte Peetermans  zullen respectievelijk de rol van Pippi, Tommy en Annika voor hun rekening nemen. En ook Peter Thyssen zal in de voorstelling te zien zijn. Musical Vibes had een kort gesprek met hem.

Pippi Langkous is nooit weggeweest en zal volgens mij ook nooit verdwijnen

Welke rol zal jij spelen in Pippi zet de boel op stelten?

De belangrijkste rol is die van de vader van Pippi Langkous, Efraïm, maar ik speel ook nog een piraat en een politieagent. Pippi gaat in het stuk op zoek naar haar vader, net zoals in de films en de tekenserie, en ze vindt hem dan natuurlijk in het bekende Taka Tuka Land. De theaterversie lijkt dus echt op de verhalen die iedereen kent van televisie. Pippi Langkous die in een soort van eigen droomwereld op zoek gaat naar alles wat haar bezighoudt: ze mist haar vader, wil hem vinden en ze beleeft ondertussen allerlei avonturen samen met haar twee beste vrienden.

Weten jullie al hoe het plaatje er visueel zal uitzien?

Ik weet niet of ik dat al mag verklappen, maar het speelt zich alleszins af op zolder… En het zal er fantastisch uitzien!

Ben je vertrouwd met de verhalen van Pippi Langkous?

Pippi Langkous is zo’n figuur die iedereen wel kent. Mijn kinderen zijn nu wel al groot, maar elke generatie kent haar. Ook vandaag de dag nog. Ze is nooit weggeweest en zal volgens mij ook nooit verdwijnen. Het is zo’n sterk concept dat het alles overleeft.

Pippi Langkous is een figuur die iedereen wel kent. Het is zo’n sterk concept dat het alles overleeft

Wat vind je van de cast?

Het is een super toffe bende om mee samen te werken, heel divers ook. Ik ben heel blij met deze groep.

Wanneer gaan jullie aan de slag?

We zijn eigenlijk net begonnen met de zangrepetities. Af en toe komen we dus al samen om er dan naar de première toe volledig voor te gaan. Het is nu in ieder geval al heel plezant!

Voor meer informatie en tickets, kan je terecht op de website www.uitgezonderd.be.

Door Tatiana van den Branden

Foto’s: Patrick Defort