Peter Pan: Het Echte Verhaal


Peter Pan, wie kent hem niet? Maar ken je dan ook het échte verhaal? Vanuit dat oogpunt – terug naar de basis – maakte het NJMT een musical met veel spektakel, kleurrijke decors en gloednieuwe muziek. Afgelopen weekend ging de voorstelling in première in het Zaantheater te Zaandam en dit maar liefst twee keer, aangezien er verschillende kindercasts zijn. Wij gingen beide dagen een kijkje nemen.

peternjmt2

Peter Pan vliegt recht je hart in

Peter Pan: Het Echte Verhaal neemt je mee naar Londen en Nimmerland, waar fictie en werkelijkheid samenkomen. De harde realiteit van de echte wereld en het eeuwig jong zijn in een sprookjesland. Wil je opgroeien of voor altijd kind zijn? Leven tussen de verloren jongens, indianen en piraten of wil je les in hoe je te gedragen als een dame? De kinderen van de familie Darling kiezen voor de eerste optie en vliegen met Roan en Ferron als Peter mee naar Nimmerland.

Patricia van Haastrecht zorgt voor kippenvel met het nummer ‘Als ik vleugels had’

Er is duidelijk gekeken naar de juiste combinaties. Je merkt dat allebei de casts goed op elkaar ingespeeld zijn en tevens van alle markten thuis. Zo is de tante een hele goede piraat en dat ene verdwaalde meisje met verve een verloren jongen. Tinkerbel, beide dagen gespeeld door twee ontzettend talentvolle meisjes, maakt enkel met mime en een lampje duidelijk wat ze wil en wat goed is (in haar ogen) voor Peter en zijn vrienden. De immense hond – die als nanny  fungeert – verdient ook zeker een vermelding.

peternjmt3

Ook de volwassen cast is in alle rollen prominent aanwezig en je gelooft de karakters. Patricia van Haastrecht zorgt voor kippenvel met het nummer ‘Als ik vleugels had’. Jeroen Pfaff is heerlijk slecht als Kapitein. Haak is Haak en charmant op zijn manier, uiteindelijk hou je dus ook van hem. Waar de eerste première nog wat last had van enkele technische problemen, was dit de tweede dag verholpen. Verschillende casts betekent ook twee uiteenlopende shows. Eigenlijk is er dus maar één oplossing; bekijk beide… Peter Pan vliegt recht je hart in!

Peter Pan zorgt ervoor dat je uiteindelijk in elfjes gelooft

Peter Pan laat zien dat je met vrienden om je heen je overal kunt vermaken en uiteindelijk zelfs in elfjes gelooft. Echt waar!! Al met al dus een heerlijk weekend Nimmerland.

peter2okt

Peter Pan: Het Echte Verhaal is tot en met 11 juni te zien in verschillende theaters in Nederland. Kijk voor meer informatie en tickets op www.peterpanmusical.nl.

Door Stephan Markus

Foto’s: Stephan Markus