Perspresentatie High School Musical


De woorden High School Musical brengen bij iedereen geboren na 1996 een vrolijk, nostalgisch gevoel teweeg. Het is het verhaal van Troy, de basketballer en Gabriëlla, de nerd, die ondanks de afkeur van hun vrienden een relatie krijgen en meedoen met de schoolmusical met swingende nummers de jeugdsoundtrack van menig tiener. De hoofdrollen in de populaire filmtrilogie werden vertolkt door Zac Efron en Vanessa Hudgens. Bij de productie van Daphne Bruineberg Productions is deze eer weggelegd aan Bas Menninga en Emma Michielsens.

De perspresentatie van deze jeugdamateurproductie van High School Musical is een dolle boel. Dynamisch wordt er rondgesprongen op de speelvloer, met basketballen gegooid en danspasjes gedaan. Maar als Menninga en Michielsens aan hun eerste lied beginnen, trekken ze alle aandacht naar zich toe. De cast is fris, jong, energiek en past precies bij het stuk.

Na een voorproefje van de show komt er een schakeling: we zijn getuige van een open repetitie. Vooral voor Menninga een schakeling: waar hij als Troy alleen af en toe op een zenuwachtige trilling te betrappen was, lijkt hij zich als zichzelf ongemakkelijker te voelen op het podium. Logisch, en dapper van hem en Michielsens. Jezelf zo blootgeven met allemaal onbekenden kijkend, is niet niks, zeker bij het emotionele nummer ‘When There Was Me And You’. Gelukkig is regisseuse Daphne Bruineberg er om ze te helpen.

Menninga vertelt: “Het is heel erg schakelen, zo’n eerste keer met publiek, maar wel heel leuk. Het is een stukje emotie dat ik nog niet heb laten zien van mezelf. Als ik ergens niet uitkom, maak ik er vaak een beetje een grapje van, maar het is natuurlijk een treurig lied. Die schakeling is best moeilijk.” En waarom zou men naar deze amateurproductie moeten komen kijken? “We hebben als jong team heel hard gewerkt, en willen graag laten zien wat we met amateurtoneel eigenlijk allemaal wel niet kunnen!”

High School Musical  is op 2 en 3 juni te zien in Theater de Speeldoos in Baarn. Meer informatie en tickets vind je op www.bruineberg.nl.

Door Yuki Hochgemuth 

Foto’s: Yuki Hochgemuth