Pascalle Langhorst en Kaylee Peters

Onlangs stelde Rick Engelkes zijn nieuwe producties voor in Grand Hotel Huis ter Duin aan het strand in Noordwijk. Na de presentatie, spraken wij even met Pascalle Langhorst en Kaylee Peters. Zij spelen in de nieuwe muzikale komedie Expeditie Eiland, een knipoog naar Expeditie Robinson.

We gaan ons goed verdiepen

Jullie spelen komend seizoen in Expeditie Eiland, een ongelooflijk gaaf en veelbelovend komisch stuk. Hoe kwamen jullie erbij?

Kaylee: Ik heb afgelopen seizoen in Vamos! gespeeld als stagiaire en toen werd er gevraagd of ik auditie wilde doen!

Pascalle: Voor mij is dit een stage, ik studeer nog Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ik kon hiervoor auditie doen en tot mijn blijdschap werd ik aangenomen. Ik vind het nog best spannend, omdat dit een grote productie is met een hele ervaren cast. Dat is indrukwekkend, maar ik heb er super veel zin in! Het belooft veel goeds.

Kaylee: Het is voor ons sowieso nog spannend, want wij weten eigenlijk alleen het verhaal en onze personages tot nu toe. We hebben nog geen script gelezen of iets dergelijks, dus we staan nog aan het begin van het proces. Het leuke is dat we in het repetitieproces zelf mee mogen denken over personages. Je kan je eigen personage nog creëren, natuurlijk wel met een richtlijn.

Wat trok jullie aan in het doen van de auditie? Komedie is een genre op zich.

Kaylee: Ik vind komedie heel leuk, maar het is iets waarin ik nog ontzettend veel moet leren. Wel is het heel interessant en ik heb er zin in. Ben benieuwd hoe het gaat werken allemaal.

Pascalle: Ik ga een meisje van een jaar of 16 spelen en in mijn klas heb ik tot nu toe altijd de moederrollen moeten spelen, omdat ik er wat ouder uit zie. Ik heb nog nooit echt mijn eigen leeftijd of zelfs daaronder gespeeld. Dat vind ik erg leuk om te doen nu, fijner dan weer een moederrol.

We zijn fan van Expeditie Robinson en Temptation Island als guilty pleasures dus we zijn zo benieuwd!

Kaylee: ik ben ook echt het tegenovergestelde van mijn rol, want ik zit niet zo op Instagram en ben totaal niet heel actief op internet, waar mijn personage niet vanaf kan komen. Dat is wel een bepaald type persoon.

Pascalle: Ja, ik snap ook niet dat mensen zich niet schamen als zij op straat tegen een scherm aan het praten zijn! Dat is toch raar en vervelend voor jezelf en de mensen om je heen?

Beiden: We gaan ons goed verdiepen in onze rol. Veel informatie opzoeken en types bekijken. We zijn fan van Expeditie Robinson en Temptation Island als guilty pleasures dus we zijn zo benieuwd!

Expeditie Eiland is vanaf 13 oktober te zien in de Nederlandse theaters. Meer informatie & tickets vind je op rep.nu

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Annemarijn Clement