Optreden De man van La Mancha op dak nieuwe Luxor Theater Rotterdam

De voltallige cast van De man van La Mancha heeft het nummer De heer van La Mancha laten zien en horen op het dak van het nieuwe Luxor Theater. De man van La Mancha, met Huub van der Lubbe in de hoofdrol, speelt van 15 t/m 26 mei in het nieuwe Luxor Theater.

Met de skyline van Rotterdam op de achtergrond speelt de cast van De man van La Mancha het nummer De heer van La Mancha. Duik in de fantasie van Don Quichot, gespeeld door Huub van der Lubbe. Met de prachtige dans, Flamenco muziek en de volledige cast proef je de sfeer van de voorstelling.

Huub van der Lubbe speelt de hoofdrol in de musical De man van La Mancha, een productie van de Theateralliantie. De musical, gebaseerd op het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes, vertelt het aanstekelijke verhaal over de wonderlijke wereld van idealist Don Quichot. De regie van deze bijzondere voorstelling ligt in handen van Ruut Weissman die eerder met de Theateralliantie samenwerkte aan de succesvolle musical Fiddler on the Roof.

De man van La Mancha

Het verhaal van De man van La Mancha speelt zich af in een gevangenis in het Sevilla van de 16e eeuw. De Inquisitie heerst genadeloos. De dichter Cervantes wordt met zijn medewerker in de kerker geworpen tussen armlastige gevangenen, die de nieuwelingen veroordelen tot het inleveren van al zijn bezittingen. Cervantes brengt, als vorm van verdediging, het verhaal van Don Quichot tot leven: een man die te veel ridderromans heeft gelezen en eropuit trekt, vergezeld van zijn buurman Sancho Panza, om grootse daden te verrichten.

Don Quichot is een kind van Zuid-Europa, met een naar buiten gericht vizier, kleurrijk, expressief, ontvankelijk, een toegewijd idealist. Don Quichot geeft ons wellicht het inzicht dat de wereld niet alleen maar een plek is waar je nu eenmaal terecht komt, maar ook een plek die je kunt maken tot wat het is, met je eigen handen en gedachten.

De cast bestaat uit Huub van der Lubbe, Dragan Bakema, Lucretia van der Vloot, Stefan Rokebrand, Viggo Waas, David van Uuden, Marisa van Eyle, Mees Hilhorst, Ruth Sahertian, Jelmer de Groot, Danny Houtkooper, Sanne Groenen, Djin Kastje, Danique Beijer, Gino Taytelbaum, Enora Oplinus e.a.

De man van La Mancha is genomineerd voor vier Musical Awards. De voorstelling is genomineerd voor Beste Grote Musical, Lucretia van der Vloot als Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Grote Musical, Beste Vertaling en Beste Geluidsontwerp. De Musical Awards worden aanstaande woensdag 24 april uitgereikt tijdens het Musical Awards Gala op NPO1.

Theateralliantie

Na eerdere succesvolle voorstellingen als o.a. Fiddler on the Roof, Annie en meer recent Charlie and the Chocolate Factory, is Luxor trots om De man van La Mancha als onderdeel van de Theateralliantie te kunnen presenteren in het Rotterdamse theater. Deze unieke alliantie bundelt de krachten van zeven grote Nederlandse theaters om zo tot eigentijdse en kwalitatieve producties te komen.

VOORSTELLING: De man van La Mancha
LOCATIE: nieuwe Luxor Theater
DATUM: woensdag 15 t/m zondag 26 mei 2024
MEER INFO: luxortheater.nl/demanvanlamancha