Op Weg Naar Tante Roos

Creatief bloedt kruipt waar het kruipen kan. Milou van Mieghem en Pieter Jan De Paepe staken tijdens de lockdown de koppen samen en schreven Op Weg Naar Tante Roos, een vrolijke kindervoorstelling met herkenbare situaties en veel liedjes. Michael Asnot componeerde de originele muziek die uitblinkt in diversiteit aan genres. Musical Vibes ging mee kijken naar die weg tot bij Tante Roos.

Een goed gevoel

Billie is een doodnormaal meisje dat graag met haar hondje Theo avonturen beleeft. Maar tijdens die avonturen worden ze al wel eens vuil. Vandaag gaan ze op bezoek bij Tante Roos. Maar die houdt niet van vuile meisjes en nog minder van vuile hondjes! Dus willen ze er alles aan doen om proper te blijven. Dat is dan niet gerekend op alle toevallige ontmoetingen die ze onderweg doen. Op de koop toe blijkt Theo dan ook nog verdwenen te zijn. Wat zal Tante Roos nu wel zeggen?

Naast de muzikale begeleiding, blijven de muzikanten doorheen de hele voorstelling zorgen voor komische input

Een kindervoorstelling met een live bandje is geen evidentie, als de muzikanten van dat bandje dan nog mee een rolletje spelen, geeft het nog een extra meerwaarde. De eerste scène is alvast een schot in de, jawel, roos, enkel en alleen maar door het originele opkomen van muzikanten Benjamin Jacobs en Michael Asnot. Naast de muzikale begeleiding, blijven ze doorheen de hele voorstelling zorgen voor komische input.

Het decor is rijk in zijn eenvoud. Een vrolijk geschilderde fiets als Billies vervoermiddel voor een raam op de buitenwereld, waar door middel van projecties de omgeving herkenbaar wordt gemaakt. Een kleine uitloper van een vuilnisbelt, waartussen echter nog veel bruikbare items voor de verschillende scènes te vinden, splitst het speelvlak in twee en zorgt voor extra beweging(shumor).

Milou is ontwapenend als Billie, het lieve, doch geen enkel avontuur uit de weg gaande meisje

Milou is ontwapenend als Billie, het lieve, doch geen enkel avontuur uit de weg gaande meisje. Ze amuseert zich in alles wat ze doet en denkt dan pas aan wat Tante zou kunnen zeggen. Pieter Jan heeft met al zijn verschillende personages een grote opdracht om die telkens te verkopen zonder veel kostuumhulp. De reacties van de kleinsten in de zaal bewijzen dat deze missie geslaagd is. Elk figuurtje heeft zijn eigenheid en overtuigt zonder probleem.

De liedjes zijn ook telkens leuke momenten in de voorstelling, ofwel door het verhaal dat ze meebrengen, ofwel door de situatie of nog door de meeslepende muziek. Milou en Pieter Jan kunnen zijn allebei uitstekende zangers en Michael Asnot heeft hen hier een heel divers gamma aan nummers onder de stem geschoven. Van een heel klein en intiem tot “rokkie rol“ en techno.

Een aanrader voor kinderen van 3 tot 10 en voor mama’s en papa’s!

Op Weg Naar Tante Roos is door de volledige opzet een ware feel-good voorstelling geworden. Het vormt een warme cocon waar je even met de cast in mag kruipen om de avonturen van Billie te volgen. Een aanrader voor kinderen van 3 tot 10 en voor mama’s en papa’s!

Meer informatie vind je op www.opwegnaartanteroos.com.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier