Oost West, Thuis Best

Regisseur en scriptschrijver Jeroen Maes heeft na enkele iconische Antwerpse onderwerpen (Sint Anneke, Sinksefoor) gekozen voor “staycation” als uitgangspunt voor de nieuwe komedie van Het Achterland. Oost West, Thuis Best is met dit thema al bij voorbaat een aanrader voor een ontspannen avondje uit in eigen land.

Zomers en Innemend

Jean en Jenny De Bie vierde steevast hun vakantie in Spaanse Calpe tot een (u vast welbekend) virus roet in het eten gooide en ze noodgedwongen hun verlof in eigen land moesten doorbrengen. Dit beviel Jenny echter zo goed dat zij nu een wandelvakantie naar de Molse Meren geboekt heeft. Jean ziet dit totaal niet zitten en lijkt er goed vanaf te komen wanneer zijn vriend Alex over de vloer komt met zijn minnares. De perfecte aanleiding dus voor conflicten en de nodige misverstanden.

Grote verassing is Lynn Van den Broeck die haar eerste komische rol vertolkt

Wanneer Carry Goossens en Danni Heylen een koppel spelen zijn hun alterego’s uit ‘De Kampioenen’ nooit ver weg. Maar net die vertrouwdheid maakt dat het keer op keer werkt. De klungeligheid waarmee Carry de werptent probeert terug te vouwen zorgt meteen al voor enkele komische momenten.

Ann De Winne heeft de meeste lachers op haar hand als Rita. De truc van de herhaling is hier perfect toegepast wanneer zij tot bloedens toe alles drie keer herhaalt. Irritant en hilarisch tegelijk! Grote verassing is echter Lynn Van den Broeck die als de domme Angelique haar eerste komische rol vertolkt. Ze lijkt zich als een vis in het water te voelen met een mooie nonchalance en naturel.

Een aanrader voor een ontspannen avondje uit in eigen land

Oost West, Thuis Best is een luchtige, zomerse komedie geworden waar je op een zwoele zomeravond eens lekker voor onderuit kan zakken.

Oost West, Thuis Best is nog tot en 14 augustus te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Meer informatie & tickets via hetachterland.be.

Door Wendy de Noier

Foto’s: Wendy de Noier