Nyassa Alberta

Op dinsdag 21 februari kwam de hele cast van The Bodyguard bij elkaar vlak voor de start van de eerste repetities. Wij mochten daar kort spreken met Nyassa Alberta, die de rol van Rachel Marron gaat vertolken.

Echt samen genieten

Kun je wat vertellen over jouw rol?

“Rachel Marron is een wereldster en daarnaast ook een alleenstaande moeder. Ze staat aan de top en heeft een best wel beschermd leven. Zo is er maar een klein groepje mensen om je heen. Op een gegeven moment wordt zij bedreigd, dit weet ze in eerste instantie niet, maar dan komt er een bodyguard om haar te beschermen. Eerst denkt ze: “Wat kom jij hier doen?!” Uiteindelijk begrijpt ze dat ze echt bedreigd wordt en stelt ze zich meer open naar haar bodyguard. Daarnaast wordt ze ook nog eens verliefd.”

Jij hebt wel eens vertelt in een interview dat je toen je jong was Diana Ross en Whitney Houston na deed, hoe is het dan om in de voetsporen van Whitney te mogen stappen?

“Ik heb de rol in Duitsland al mogen spelen en nu dan weer. Het is echt een onwijs grote eer. Voor een zwarte vrouw zijn dit wel de grote rollen die ik zou willen spelen.”

Nurlaila Karim en ik deelde de rol bij Tina, daardoor hebben we eigenlijk nooit samen op het toneel gestaan. Dat mag dan nu wel als zussen

Is er een scène waar je naar uitkijkt om die te mogen spelen?

“Vorige week zijn we al een beetje begonnen met repeteren. We hebben één scène in de keuken geoefend en dat was heel leuk. Vooral ook, omdat we met veel collega’s van Tina deze show doen. Dus we kennen elkaar al goed en dat zorgt ervoor dat er snel leuke dingen uitkomen. Ik weet nog niet of de keukenscène mijn lievelings scène is, ik heb de rest namelijk nog niet gespeeld, maar ik vond deze wel al heel erg leuk.”

Vind je het fijn dat je al heel veel mensen vanuit de productie Tina al kent?

“Ik merk dat ik het heel fijn vind. Gewoonlijk heb je een laatste show en dan val je in een gat, maar het gaf me troost dat ik wist dat ik dinsdag de meesten weer zou zien. Nurlaila Karim en ik deelde de rol bij Tina, daardoor hebben we eigenlijk nooit samen op het toneel gestaan. Dat mag dan nu wel als zussen. Hier kijk ik echt naar uit. Ik denk juist dat, omdat wij elkaar als cast al kennen, het juist leuker gaat worden. Ik kijk echt uit om met deze cast te spelen. Bij Tina stond ik veel alleen op het podium. Dan hoorde ik achteraf leuke verhalen van wat er backstage gebeurde en daar kon ik nooit bij zijn. Daar baalde ik soms wel van. Nu heb ik wat meer lucht, dus ik kijk ook erg uit dat ik meer tijd met de cast mag doorbrengen. Echt samen genieten, zeg maar.”

Wat zou je van jezelf mee willen nemen in het karakter van Rachel Marron?

“Ik denk mijn kracht en mijn kwetsbaarheid. Ik denk dat het allebei mooie eigenschappen zijn die je in elke rol zou moeten kunnen vinden. Daarnaast heb ik dat zelf ook steeds meer ontwikkeld. Dus ik zou het fijn vinden als ik dat mee kan nemen.”

Je hebt als Rachel Marron in The Bodyguard een kind genaamd Fletcher, heb je de kinderen die deze rol op zich nemen al mogen ontmoeten?

“Nee, eigenlijk nog niet, maar ik hoorde wel dat er één kind Fletcher speelt die ook bij Tina zat. Misschien komen er nog wel meer terug, maar dat weet ik niet. Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd. Wat heel leuk is dat in deze versie Fletcher wordt gespeeld door zowel meisjes als jongens. In andere versies was Fletcher altijd een jongen. Echt super dat het gewoon opengetrokken is en dat het kan anno 2023.”

Bij Tina stond ik veel alleen op het podium. Nu heb ik wat meer lucht, dus ik kijk ook erg uit dat ik meer tijd met de cast mag doorbrengen

Dat is niet de enige rol die voor zowel man als vrouw gespeeld wordt in deze versie, toch?

“Nee, klopt. Gewoonlijk wordt Bill Devaney door een man gespeeld en nu speelt Noah Blindenburg deze rol die dan, in plaats van Bill, Sam heet. Maar er zijn ook mannelijke covers die deze rol ook wel eens zullen spelen. Dus soms heb ik een vrouw naast me staan en soms een man. Ik vind het heel erg leuk dat dit gewoon kan.”

Waarom moet iedereen naar The Bodyguard komen?

“Als je lekker wil zwijmelen, lekker wil meeblèren met ‘I Will Always Love You’, wil genieten van de muziek en dansend de zaal weer wil verlaten, dan moet je komen!”

The Bodyguard is vanaf 30 maart exclusief te zien in het Beaterix Theater in Utrecht. Meer informatie & tickets vind je op thebodyguard.nl

Door Bellise von Raesfeld Meijer

Foto’s: Bellise von Raesfeld Meijer