Nominatielunch Musical Awards

Afgelopen maandag 28 maart ontmoetten pers en de genomineerden voor de Musical Awards 2022, na twee jaar afwezigheid door Corona-perikelen,  elkaar tijdens een sfeervolle ontmoeting in Grand Café Lido in Amsterdam. En algemeen was het gevoel “eindelijk, we mogen weer”.

We mogen weer!

Esmée Dekker, genomineerd voor haar Janet in de Rocky Horror Show (Beste Vrouwelijke Hoofdrol) merkte tijdens de laatste voorstellingen een nog wat aarzelend publiek. Maar ze heeft er alle vertrouwen in dat het publiek de komende weken weer de weg naar het theater terug weet te vinden. En zij kijkt dan ook uit naar nog één week Rocky Horror Show in het DeLaMar Theater in Amsterdam in juli van dit jaar. Haar collega Sven Ratzke (ook genomineerd, en wel  voor zijn ´Frank-n-Further´) was helaas afwezig wegens repetities in Berlijn.

Darren van der Lek (genomineerd voor zijn Iago in Aladdin – Beste Mannelijke Bijrol), is opgetogen dat de voorstellingen weer zijn opgepakt. Hij heeft de afgelopen twee jaar weliswaar niet stil gezeten. Zo sprak hij onder andere tekenfilms in. Maar als de papegaai Iago voelt hij zich weer in zijn element en merkt dat de cast nu pas een echt team lijkt te gaan worden.

Ook Myrthe Burger (Danny in 14 De Musical en genomineerd voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol) is in haar nopjes nu de voorstellingen weer zijn opgepakt. Zij vindt het heel bijzonder te ervaren dat met 14 De Musical een nieuw theaterpubliek lijkt te zijn aangeboord. Mensen die tot nu toe niet direct het theater bezoeken, maar wel het voetbalstadion, lijken door deze voorstelling gewonnen te zijn voor het theater, of in ieder geval voor de musical.

En Gerrie van der Klei? Zij genoot zichtbaar tijdens deze bijeenkomst. Genomineerd voor haar Camilla ging zij graag op de foto met haar collega´s in Diana & Zonen Marlijn Weerdenburg (Beste Vrouwelijke Hoofdrol) en Danique Graanoogst (Beste Aanstormend Talent). Gerrie (Beste Vrouwelijke bijrol) vertelt trots dat een nominatie, ook al is het echt niet je eerste, altijd bijzonder blijft. Waarvan akte….

Het Musical Awards Gala vindt plaats op 28 april 2022 in RTM Stage, de grote theaterzaal van Rotterdam Ahoy en wordt om 20.35 uur live uitgezonden door AVROTROS op NPO1. Kaarten voor het gala zijn vanaf nu te koop via eventim.nl.

De hele lijst met genomineerden vind je HIER terug

Door Henk Kok

Foto’s: Geke Piek