Nieuwe Kinderjury Podiumkids Publieksprijs geïnstalleerd

Vorige week heeft de nieuwe Kinderjury van de Podiumkids Publieksprijs het seizoen afgetrapt in Theater Kikker in Utrecht!

De Podiumkids Prijs is dé publieksprijs voor jeugdtheater- dans- en muziekvoorstellingen. Alle kinderen mogen op de website van Podiumkids hun stem uitbrengen op de verschillende kansmakende voorstellingen die dit theater seizoen in het theater te zien zijn. De vijf voorstellingen die gemiddeld de hoogste score halen, worden genomineerd voor de Podiumkids Prijs. De speciale Podiumkids Kinderjury kiest vervolgens de winnaar en reikt deze uit op het Jeugdtheatergala in september 2023.

Tijdens de Kick-off op 23 oktober, heeft de Kinderjury elkaar leren kennen en een workshop Recenseren gevolgd onder leiding van Volkskrantrecensent Annette Embrechts. Daar leerden zij alle ins- en outs van het recensenten-vak. Deze konden ze meteen toepassen, want hierna bezochten zij de voorstelling 90’s vs. 20’s van Theatergezelschap BonteHond. Op dit moment zijn zij druk bezig met het schrijven van hun eerste recensie. Ben je benieuwd naar hun mening? Alle recensies zijn binnenkort te lezen op www.podiumkids.nl/recensies, dus houd de website in de gaten!

Wil je ook meebeslissen wie de Podiumkids Publieksprijs op het Jeugdtheatergala in september 2023 in ontvangst mag nemen? Bezoek dan een van de 19 kansmakende voorstellingen en breng jouw stem uit op www.podiumkids.nl/publieksprijs. De kansmakende voorstellingen dit jaar zijn:

90’s vs. 20’s – BonteHond
Als het anders loopt – Het Houten Huis
AS YOU LIKE IT – Toneelmakerij
Carmen – Introdans
De Grote 5- Meneer Monster
De tijd loopt – De Stilte
Een leuk avondje uit – Artemis
HOKJE – Wirwar
Kinderen van het Verdwenen Woud – Duda Paiva Company
Mijs met de zwavelstokjes – Holland Opera
Nacht – Dadodans
Pipi Powerrrrr – Het Laagland
POPpulisme – Het Filiaal theatermakers
Ravi de Robot – Theater Sonnevanck
The Ozard of Wiz – Maas theater en dans
TussenTijdCapsule – Schippers & Van Gucht
Van Hamelen & The Rats – Stip theaterproducties
Wat vreet er aan Donnie Duif? – Max Tak Muziektheater
Wie jij dAn wel niet bent – De zAAk A

We zien je graag in het theater!