Musical Cruise 2017

Volgende week vertrekt het cruiseschip van Norwegian Cruiselines vanaf de kust van Barcelona voor de tweede editie van de Musical Cruise als antwoord op het succesvolle event van vorig jaar. Met aan boord een aantal artiesten die 11 optredens hebben ingestudeerd voor de passagiers.

Pilletjes, gember en groene appels

Een 8 daagse reis met mooie nummers en een ontzettend leuke groep mensen gecombineerd van musicalsterren als Stanley Burleson, Brigitte Heitzer en April Darby samen met het Musical Cruise Ensemble bestaande uit o.a. Nikki van Rossum, David van den Tempel, Esmee de Boer en Simon Brommer. Maar wat doet de cast bij zeeziekte? We vroegen het aan Nikki van Rossum, David van den Tempel en April Darby. 

Nikki van Rossum

Jullie zitten natuurlijk op een boot straks, met champagne waardoor je al draaierig wordt. Wat gebeurt er als die boot straks iets te veel heen en weer beweegt? Hoe gaan jullie dat oplossen?

Nikki: Nee, dat gebeurt niet. Het is een super groot schip en ze hebben ons ervan verzekerd dat dat niet gaat gebeuren. Maar ik kan je vertellen: Vorig jaar was het theater aan de voorkant van het schip en die beweegt altijd meer. Pia (Douwes) zei ook op een gegeven moment toen we op onze hakjes stonden: “Ohhh links, ooooh rechts”. Maar er zijn aan boord wel allemaal pilletjes en hulpmiddeltjes voor zeeziekte. Pilletjes, maar dus ook gember en groene appels. Maar we zijn professionals, dus we moeten maar doen alsof wij niet misselijk zijn, haha!

Dit is de tweede keer dat je meegaat. Kan je het verschil beschrijven van wat er vorig jaar te zien was en nu? Behalve het feit dat het schip dit jaar vertrekt vanaf Barcelona?

Nikki: Ja, dat is wel ironisch, want vorig jaar gingen we naar Scandinavië en dit keer is het een Norwegian Cruiselines vanaf Barcelona. Ik heb gehoord dat dit schip drie keer zo groot is en ik was vorig jaar al 25 keer verdwaald! Dus nu gaat dat waarschijnlijk nog veel meer gebeuren (lacht).  Er zijn dit jaar wel wat andere mensen en de sfeer is heel anders, maar het wordt echt heel leuk. We hebben natuurlijk geleerd van vorig jaar en sommige mensen (van de eerste editie) gaan dit jaar ook weer mee. We brengen wat ‘klassiekers’ terug (die echt succesvol waren) en een paar hele gave nieuwe dingen. Ik heb er echt zin in!

David van den Tempel en April Darby

Hebben jullie last van zeeziekte? Of hebben jullie echte zeebenen?

April: Nee, ik ben hartstikke zeeziek. Ik neem alles mee; een heel survival pakket. Pillen en ik ga een speciaal armbandje kopen en uh..

David: Ja, dat schijnt te helpen inderdaad!

April: En er is gember heb ik gehoord. En groene appels. Dus ja, ik neem alles mee.

David: Ik neem niks mee. Ik ben als kind altijd wezen varen met mijn ouders en heb er nooit last van gehad.

April : Ik spreek je nog wel! Het lijkt mij toch anders om een hele week op een boot te zitten in tegenstelling tot een uurtje…

David: Ja, maar overdag kunnen wij er wel van af. Gaan we lekker steden bezoeken.

April: Dat is voor mij heel fijn, dat ik er even vanaf kan. Even bijkomen, haha!

Jullie beide gaan voor de eerste keer mee dit jaar toch?

April en David:  Ja!

En hoe vinden jullie het?

April: Ontzettend leuk! Ik werd gevraagd en ik hoorde de steden waar we naartoe zouden gaan en ik zei gelijk: “JA”! Dat is een kans die kun je niet laten gaan. En daarnaast is het gewoon een feestje en gaan we gewoon leuk nummers zingen. Zo voelt het.

David: Als een verlate vakantie! We hebben er heel veel zin in!

Vanaf volgende week vertrekt de cruise. En ze zijn al bezig met de derde editie, dus als je denkt van: “Ja, Ik wil een keer mee!” hou dan Musical Vibes in de gaten!

Door Dianne Roskam

Foto’s: Dianne Roskam