MILO presenteert Evita de Musical

Vorige winter heeft De Graaf & Cornelissen met Evita nog zowat alle theaters in Nederland plat gespeeld. Komende september kleurt Knokke blauw-wit, en daar zit Musicalgroep MILO voor iets tussen. De Argentijnse kleuren zullen daar namelijk CC Scharpoord sieren, want deze kustvereniging brengt daar het alom bekende verhaal van Eva Perón. Voor MILO is het al hun twaalfde productie, en daar zit naast gekend materiaal ook eigen werk bij. Hoogtepunt in het Milo-repertoire is ongetwijfeld The Adams Family.

In september kleurt Knokke blauw-wit

Andrew Lloyd Webber en Tim Rice hadden nog niet zo heel lang hun eerste samenwerking achter de rug met Jesus Christ Superstar als beide heren opnieuw aan het schrijven gingen voor Evita. Menig productiehuis weet dat het geen eenvoudige opdracht is om deze legendarische musical op scène te zetten. Een uitdaging dus, en huisregisseur Lore Dobbelaere bij MILO is zich daar terdege van bewust. Na Voor Paulien, de musical, een eigen creatie, werd het tijd om een reeds lang sudderende droom in vervulling te laten gaan. Vorige zondag heeft voorzitter Stephan Vanden Berghe met zijn team een pers/toonmoment georganiseerd en Musical Vibes mocht erbij zijn.

Dubbele cast

Twee heel opvallende elementen in de voorafgaande speech van de voorzitter. Ten eerste worden de zeven voorstellingen verdeeld over twee hoofdcasts, respectievelijk de blauwe en de witte genoemd, waarbij Evita ofwel door Sharon Slabbinck (witte cast) als door Farah Geerts (blauwe cast) wordt gespeeld en waarbij ook de rollen van Chè en Magaldi afwisselend door Fons Medaer en Anton Stubbe voor hun rekening worden genomen. Marijke Maelegheer geeft telkens gestalte aan de maîtresse. Vanwaar de keuze voor twee casts is vooralsnog niet helemaal duidelijk, maar die is niet zonder risico. Er is hoe dan ook steeds één van de twee die er als “de betere” uitkomt. Dat het publiek nu van twee verschillende versies kan genieten is een leuke poging tot verkoopargument. Eentje dat kan aanslaan, maar ééntje dat ook averechts kan werken. Op het toonmoment is er alvast een moeilijk te negeren niveauverschil tussen de twee casts waar te nemen waarbij de neiging naar een voorkeur zich schoorvoetend aanbiedt. Wellicht zal de geluidsinstallatie op de voorstellingen al een heel verschil maken, en er is trouwens nog wat tijd om dat tegen september weg te werken. 

Zuid-Amerikaans temperament

Het ensemble telt 33 man sterk, waarvan een deel de toch wel vrij indrukwekkende choreografieën tot een goed einde moet brengen. Na nog enkele strenge repetities lijkt dat heel behoorlijk te gaan lukken. Hebben we op het toonmoment de pech dat het grootste deel van het tien man sterke orkest forfait heeft gegeven, hopelijk doen ze dat niet in september. Aan de orkestleider zal het niet liggen. José Vindel is een uiterst getalenteerde Hondurees met een Master of Arts en Music op zak, die intussen nog steeds aan het conservatorium in Gent studeert en binnenkort voor een postgraduaat naar het Conservatorium in Brussel trekt. Zijn Zuid-Amerikaans temperament komt bij Evita goed van pas. De kostuums zijn voorlopig in het donker bewaard gebleven, maar een glimp op het decor is veelbelovend.     

Goede doel

Het tweede element dat op zijn minst noemenswaardig is, is dat één van de zeven voorstellingen wordt georganiseerd door de “Soroptimist International Club Knokke-Oostkust vzw”  Dat is een NGO van professioneel actieve en geëngageerde vrouwen, die zich inzetten om de levensomstandigheden van vrouwen en kinderen te verbeteren.

De avant-première op 05/09 wordt door hen georganiseerd ten voordele van enkele sociale projecten in Knokke en voor de opvoeding van schoolgaande jeugd en Congo. De ticketprijs voor deze speciale voorstelling is 40,00 € inclusief een uitgebreide receptie met Champagne en overheerlijke hapjes tijdens het intermezzo.

Musical Vibes is alvast benieuwd naar de voorstellingen.

Informatie

Voorstellingen:

– 05/09 om 19u30    Speciale Avant-Première
– 07/09 om 20u00    Première (blauwe cast)
– 08/09 om 14u30    (blauwe cast)
– 12/09 om 20u00    (blauwe cast)
– 13/09 om 20u00    (witte cast)
– 14/09 om 14u30    (blauwe cast ) en om 20u00 (witte cast) 
– 15/09 om 14u30    (witte cast)

Tickets via tickets@musicalgroepmilo.be :

05/09:  40,00 € inclusief receptie

Andere voorstellingen: normaal tarief: 19,00 € // Kinderen van -14 jaar en groepen van + 10 personen: 16,00 € // VIP-ticket (incl programmabrochure en gereserveerde plaats) 25,00 €

Door Jean Paul De Corte

Foto: Jean Paul De Corte