Michiel De Meyer en Maureen Vanherberghen

Op 9 maart ging in het Plopsa Theater in De Panne Ketnet Musical Troep! in première. Naast al dat jong geweld, staan er ook twee volwassenen op het podium. Michiel De Meyer en Maureen Vanherberghen genieten duidelijk van hun rollen van Dimitri en Claire. Musical Vibes sprak hen na afloop van de voorstelling.

We hebben heel veel van elkaar geleerd

De kop is eraf. Vandaag mochten jullie eindelijk de nieuwste Ketnet Musical aan het grote publiek tonen. Wat is jullie gevoel nu?

Maureen: Naar mijn gevoel verliep alles heel goed. Ik ben superblij dat ik niet gevallen ben en dat ik geen grote fouten heb gemaakt (lacht).

Michiel: Het is keigoed verlopen. Het publiek was superleuk en de kinderen waren megagoed. Er was gewoon enorm veel energie in de zaal.

Maureen: Inderdaad. Het publiek was al van in het begin zo enthousiast, en dat geeft energie aan iedereen. Je voelt die aanwezigheid van dat publiek echt. Het gaf ons een extra boost.

Hoe zat het met de zenuwen bij jullie en de kinderen?

Maureen: Ik was toch best wel zenuwachtig.

Michiel: Ja, ik ook wel. Je kent zoveel mensen die komen kijken en je wilt gewoon laten zien waarvoor je de laatste tijd zo hard gewerkt hebt. De gasten waren ook heel zenuwachtig. Maar dan heb je onze regisseur, Tijl Dauwe, die dan een geweldige speech geeft vlak voor de voorstelling, waardoor iedereen toch weer wat rustiger wordt. Dus #tijldauweisthebomb. Dat moesten we toch wel even zeggen (lacht).

Maureen: Voor mij is dit echt nieuw. Ik heb natuurlijk wel al op een podium gestaan, maar de combinatie van dansen en zingen was toch een hele uitdaging voor mij. Allicht zal dit al de grootste uitdaging zijn van heel 2019 voor mij. Ik ben iedereen die mij geholpen heeft dan ook echt heel dankbaar: onze danscoach Ijvi, Matthew Michel en natuurlijk ook Michiel. Michiel is echt een beer van een vent. Hij heeft mij letterlijk over heel het podium gezwierd. Echt waar: “I couldn’t have a better partner in crime”.

Het is een hele grote productie en het is heel belangrijk voor iedereen, maar ze moeten uiteindelijk vooral genieten

Hebben jullie zelf nog veel bijgeleerd?

Michiel: Absoluut! Dat enthousiasme en die energie waarmee die gasten er elke keer weer staan, doet mij beseffen dat je er telkens opnieuw gewoon voor moet gaan, maakt niet uit hoe je je voelt. Je wordt dan vanzelf gewoon weer gelukkig.

Maureen: Ik denk dat we mekaar gewoon heel veel geleerd hebben. Zo deed de onbezonnenheid waarmee de kinderen omgaan met bepaalde dingen onze ogen echt opengaan. Omgekeerd hebben wij wel al vaker voor een publiek gestaan en daar konden zij dan weer iets van leren. En dat was er natuurlijk ook nog Tijl, die fantastisch werk geleverd heeft en ons ook de nodige rust bezorgde, zoals vandaag vlak voor de première.

Hebben jullie zelf nog specifieke raad gegeven vlak voor de voorstelling vandaag?

Michiel: Enkel dat dit is waar ze zolang naartoe hebben gewerkt, dus go for it en geniet ervan! Het is uiteraard veel; het is een hele grote productie en het is heel belangrijk voor iedereen, maar ze moeten uiteindelijk vooral genieten.

De jongeren zijn inderdaad al lang met deze voorstelling bezig. Hoe hebben jullie heel het keuzeproces gevolgd?

Maureen: We zijn er wel bij betrokken geweest. Bij een nieuwe fase in het hele proces gingen we telkens even kijken en meewerken en je voelde de kinderen ook groeien. Dat kan je zelfs zien aan de foto’s. Er zijn kinderen bij die nog nooit geacteerd of gedanst hadden, laat staan dat ze ooit al een tweede stem gezongen hadden. Nu doen ze dat allemaal zonder nadenken. Dit was gewoon een geweldige leerschool voor iedereen.

Dit was gewoon een geweldige leerschool voor iedereen

Wat is voor jullie het leukste moment van de voorstelling?

Maureen: Ik vind het het tofste als mijn sprongetjes met Michiel lukken en ik Michiel niet doe vallen (lacht).

Michiel: Ik vind het Ivano Marconi-moment het leukste, maar daar mag ik nog niet veel over vertellen natuurlijk. Daarvoor moet iedereen komen kijken.

Naar waar trekken jullie nu nog?

Michiel: Nu?

Maureen: We blijven hier nog wel even plakken vandaag (lacht). Maar met de voorstelling trekken we nog naar Oostende, Hasselt, Gent en Antwerpen.

Nog veel succes!

Voor tickets en meer informatie over Ketnet Musical Troep! surf naar www.studio100.com.

Door Tatiana van den Branden

Foto’s: Wendy de Noier