Maxine Janssens

Ook in deze Corona tijden kunnen we op onze creatievelingen rekenen om mensen in hun kot met interessante zaken te entertainen. We zagen al prachtige filmpjes van klassieke muzikanten, musicals en zangers. Maar vanaf 27 maart is er een gloednieuwe fictie podcast, als eerste in zijn genre in Vlaanderen: Het Oord. Een talentrijke cast brengt dit verhaal zeven weken lang via diverse kanalen tot bij jullie oren! Naast Guga Baúl spelen er ook enkele mensen die we uit musical & theater goed kennen. Line Ellegiers, Tuur Verelst, David Cantens en ook Maxine Janssens. Musical Vibes sprak met deze laatste over Het Oord.

Een psychologische thriller

Het Oord lijkt iets griezeligs te worden, is het dat ook?

De teaser roept inderdaad een eng gevoel op. Het Oord is niet per se griezelig, maar het is wel een donker verhaal, ik zou het durven bestempelen als een psychologische thriller. Het Oord gaat over een mysterieus bos, waar exact één jaar geleden de lichamen van 43 volwassen mannen en vrouwen werden aangetroffen. Aan de hand van teruggevonden dagboeken en audiofragmenten worden de laatste dagen binnen het bos gereconstrueerd.

Hoe ben jij erbij terechtgekomen?

Ik heb Ellen Vander Heyden, scenariste en regisseur van de podcast, twee jaar geleden leren kennen op een set. We speelden al een tijdje met het idee om samen aan een project te werken en dus vroeg Ellen mij een paar maanden geleden of ik de stem van Jade, de dochter van Hubert (Guga Baúl), wilde inspreken.

Hoe verliepen de opnames?

Ik spreek regelmatig stemmetjes in voor o.a. jeugdseries, waarbij tekst en beeld moeten matchen. Voor deze fictie podcast is dat niet zo: je hoeft geen rekening te houden met tijdscodes, de lengte van zinnen, pauzes, enz. Als acteur heb je dus een pak meer vrijheid en dat is wel fijn.

Het is wel een donker verhaal, ik zou het durven bestempelen als een psychologische thriller

Had je veel contact met de rest van de cast?

Neen, de acteurs hebben hun tekst allemaal individueel ingesproken. Voor een paar scènes ben ik onder meer met Tuur Verelst het bos ingetrokken om zo makkelijker tegenspel te kunnen geven en om de sfeer zo realistisch mogelijk weer te geven. Maar het is dus ook voor mij afwachten tot 27 maart om de andere stemmen te horen, ik ben minstens even benieuwd naar het resultaat als jullie!

Hoe hou jij je bezig tijdens deze corona-dagen?

Zoals velen heb ook ik momenteel een ‘hobby-loos’ bestaan, dus de focus ligt vooral op mijn studies en wat extra tijd doorbrengen met mijn gezin. Ik blijf positief en “in mijn kot” en kijk uit alvast uit naar de eerste aflevering van Het Oord!

Vanaf 27 maart 2020 wekelijks te beluisteren – info: www.hetoord.be

Door Patrick Defort