Martijn Vogel

Volgend theater seizoen zal de hitmusical Hello Dolly de Nederlandse theaters onveilig gaan maken. Bijzonder aan deze voorstelling is dat een groot deel van de cast van Was getekend Annie M.G. Schmidt opnieuw mee doet. Martijn Vogel kijkt vooruit naar zijn personage en het repetitieproces.

Nieuwsgierig naar de wereld

De musical Hello Dolly vertelt het verhaal van een vrouwelijke koppelaarster die voor haar beroep mensen aan elkaar koppelt voor liefdesrelaties. Tijdens de zoektocht naar een perfecte match voor een miljonair, wordt ze verliefd en probeert ze zichzelf met de man te koppelen. Vanaf begin maart 2020 brengt MediaLane dit musicalspektakel naar de Nederlandse theaters.

Wat voor personage ga je spelen en kan je gelijkenissen zien tussen jezelf en de rol?

“Ik ga de rol van Benjamin Tukker spelen, die samen met Cornelis Hekkel (Freek Bartels een komisch duo vormt). Wij zullen samen elke avond op zoek gaan naar de ervaring van een eerste zoen voor Benjamin. Benjamin is een hele angstige jongen en dat ben ik totaal niet, maar hij is ook erg nieuwsgierig naar wat er allemaal te doen is in de wereld. Dat ben ik ook wel. Ergens avonturen zoeken en vinden is zeker iets wat we heel erg gemeen hebben.”

Ergens avonturen zoeken en vinden is zeker iets wat we heel erg gemeen hebben

Waar heb je op dit moment het meeste zin in?

“Ik vind het echt heel leuk dat ik weer met Simone mag gaan werken en natuurlijk ook met Paul. Waar ik ook heel veel zin in heb is dat ik weer mag gaan dansen, wat wel weer een hele tijd geleden is voor mij. Dus ik ben weer danslessen aan het volgen om weer helemaal op te rekken en strekken. Het wordt opnieuw een grote uitdaging voor mij, maar daar heb ik zeker wel zin in.

Hello Dolly zal vanaf 8 maart te zien zijn in theaters door heel Nederland heen. Kaarten zijn te koop via: www.hellodollydemusical.nl.

Door Thimo Meuldijk

Foto: Thimo Meuldijk
Groepsfoto: Yuki Hochgemuth