Martijn van der Veen

Martijn van der Veen vertolkt in de musical Dagboek van een Herdershond de rol van Brouwer van der Schoor. Wij spraken kort met hem na afloop van de première. 

Ik ben gaan graven in mijn familiegeschiedenis

Gefeliciteerd met de prachtige première! Hoe vond je het gaan?

Goed! Het is altijd spannend maar de voorstelling staat als een huis. Dit voelden we al tijdens de try-outs. De reacties op de try-outs waren al overweldigend en we hebben nu alles laten zien. Ik hoop dat de pers er positief over is en we volle zalen gaan trekken. Ik kom hier zelf vandaan en het voelt alsof ik rondwandel in mijn jeugd. Heel gek en bijzonder, en fijn. Je merkt echt dat het ‘Limburgse’ zalen zijn, met het katholieke wat ze herkennen van vroeger. Ik hoop dat we een geweldige tijd gaan hebben en mensen hier graag naartoe willen komen.

Wat is voor jou de grootste uitdaging in deze rol?

Mijn ouders komen uit Heerlen en ik kom zelf ook uit Limburg. Het was moeilijk om er echt goed recht aan te doen, wat ik graag wilde. Ik ben gaan graven in mijn familiegeschiedenis en mijn opa heeft zelf in de mijnen gewerkt! Ik wilde het op een goede, volwassen manier presenteren. Het was een arme en moeilijke tijd; er waren bijvoorbeeld ook familieleden met stoflongen. Ik vind wel dat dit gelukt is, dat het naar voren komt. Mijn ouders hebben het nog niet gezien, die komen later kijken. Maar mijn oude buurvrouw is wel al geweest en was laaiend enthousiast. Super leuk!

Dagboek van een Herdershond is nog tot en met 17 juli exclusief te zien in het MECC in Maastricht. Meer informatie & tickets vind je op www.dagboekvaneenherdershond.nl.

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Wendy de Noier