Marc de Bel enthousiast over musicalversie van ‘zijn’ Mette.

Het aftellen kan nu echt beginnen voor Bohemian Productions. Het Sint-Niklase musicalgezelschap presenteert op vrijdag 3 juni (eindelijk) de première van hun eigen creatie ‘Mette’. Eindelijk, want de oorspronkelijke première was oorspronkelijk gepland in mei 2020.

De niet minder dan 40 castleden konden zich dus noodgdwongen meer dan twee jaar vastbijten in het verhaal van de jeugdige Mette die honderd jaar geleden met haar familie de oversteek waagt vanuit het landelijke Kruishoutem naar het bruisende New York.

De musical Mette is gebaseerd op de succesvolle ‘young adults’ roman van Marc de Bel. Hij is razend enthousiast dat zijn verhaal nu een theaterversie krijgt. “Het is ongelofelijk boeiend en interessant voor mij om te ontdekken wie Mette nu echt zal zijn en hoe zij zal zingen en acteren’, aldus Marc de Bel. “Want tot nu toe bestond ze enkel in mijn fantasie’.

De Bel voegt er trouwens aan toe dat migratie een thema van alle tijden is. Door de oorlog in Oekraïne is zijn verhaal meer dan ooit brandend actueel. “Of je nu van Vlaanderen bent, of Syrië of Oekraine, soms heb je geen andere keuze. Als het water mij aan de lippen zou staan en het is een kwestie van overleven, dan zou ik ook zoeken naar een beter leven”, aldus Marc de Bel. Voor hem zijn verhalen als “Mette” dan ook de moeite waard om elke tien à twintig jaar opnieuw verteld en gebracht te worden, omdat we ze nooit zouden vergeten.

Marc de Bel heeft de datum van de première met stip in de agenda gezet. Hij zal na de voorstelling ook zijn boek signeren in de foyer.

Mette, van 3 juni tot en met 6 juni in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas.

Info & Tickets: www.bohemianproductions.be