Liveshow Getekend, Charlie Bucket

Op 10 december gaat Charlie en the Chocolate Factory in première in de Stadsschouwburg Antwerpen met o.a. Nordin de Moor als Willy Wonka, Koen Van Impe, Astrid Stockman, Yemi Oduwale, Sali Haidara en Hans Peter Janssens in de cast. Er is nog één groot vraagteken: Wie wordt Charlie?

Meet the Charlies

Voor de rol van Charlie Bucket waren 300 kandidaten in de running waarvan er uiteindelijk nog 19 overblijven die zichzelf in de finale liveshow mogen bewijzen de ideale Charlie te zijn. De 6 jongens en 13 meisjes die strijden voor één van drie plaatsen tonen zich in de Blikfabriek in Hoboken aan juryleden Stany Crets, Floris Devooght, Helle Vanderheyden, Laurenz Hoorelbeke en Evy Gruyaert. Voor de gelegenheid wordt het decor van Rent even omgebouwd tot een snoepjesfabriek. Het geheel wordt gepresenteerd door Saartje Vandendriessche, terwijl Ianthe Tavernier zich ontfermt over de kandidaten in de backstage.

Tijdens leuke battles in kleine groepjes van 2 à 3 samen, bewijzen ze zich stuk voor stuk een waardige Charlie te kunnen spelen met enkele musicalklassiekers. Ze kunnen rekenen op een live band onder leiding van Pietro Ramman die hen tijdens de battles en de groepsnummers voorziet van de nodige kwalitatieve begeleiding. Ook Willy Wonka (Nordin de Moor) houdt een oogje in het zeil en staat klaar om zijn Gouden Tickets uit te delen.

Uiteindelijk is de keuze gevallen op Senn Dauwe (14), Mauro Degroote (12) en de jongste van het hele pak, de 9-jarige Viktor Kryeziu. Zij kregen het Gouden Ticket en mogen in de huid van Charlie kruipen. Wil je de spannende finale mee beleven met de kandidaten, stem dan op dinsdag 8 november om 20u40 af op Proximus Pickx+ voor de finale liveshow ‘Meet the Charlies’

Charlie and the Chocolate Factory is vanaf 10 december te zien in Antwerpen, Gent en Hasselt. Voor meer informatie en tickets: www.deepbridge.be

Door Pieter Nieva

Foto’s: Steven Hendrix