List, Shaffy en Piaf

De Graaf & Cornelissen brengt na vijf eerdere en succesvolle theaterconcerten het volgende juweel naar de theaters. Musical Award winnares (de hoofdrol in Liesbeth, de musical) en leading lady Renée van Wegberg heeft na Vive La France 1 & 2 opnieuw de mogelijkheid haar grote talent te laten zien. Met een ijzersterk en prachtig repertoire van List, Shaffy en Piaf, een fantastische band en een fijn toneelbeeld neemt Renée het publiek volledig mee.

Renée van Wegberg eert op onverwoestbare wijze 3 grootheden in theaterconcert List, Shaffy & Piaf

Er is zeer goed nagedacht over de opstelling van de band, het lichtplan en minimaal decor. De band is goed zichtbaar en mooi in het concert verwerkt. Renée gebruikt verschillende plekken op het podium en haar bandleden kunnen tevens verplaatsen, om naar een ander instrument te gaan of naast Renée te kunnen spelen. Boven het podium hangen mooie, kleine lampjes die ook meedoen met de perfect getimede lichteffecten en die het geheel heel intiem laten voelen.

De chemie en het respect voor elkaar is prachtig om te zien en het plezier spat van het podium af

Talloze bekende en iets minder bekende liedjes passeren de revue, allemaal met prachtig bespeelde instrumenten en de heerlijke stem van de fantastische chansonnière. Waar de zaal lacht, zingt en mee klapt bij liedjes als ‘Kom lieve, lieve’, ‘Sammy’ en ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, vecht en bewonder’, leeft iedereen ook mee met droevige, gevoelige songs. Bij onder andere ‘Zeg me dat het niet zo is’, ‘She’,’De klokken van de hel’ en ‘Laat me’ wordt menig traantje weggepinkt en is het oorverdovend stil met een respectvol applausje na afloop.

Renée doet dit theaterconcert zeker niet alleen, ze wordt bijgestaan door een zeer getalenteerde band met gitarist Berry Janssen, percussionist André van Damme, muzikaal leider/zanger/toetsenist Billy Maluw en de zeer talentvolle, jonge en dolenthousiaste Job Greuter op cello, toetsen en zang. De chemie en het respect voor elkaar is prachtig om te zien en het plezier spat van het podium af.

Alle componenten kloppen in dit zeer aan te bevelen en hoog gewaardeerde concert

Theaterconcert List, Shaffy & Piaf zorgt voor een onvergetelijke en magische avond met vele emoties en enorme glimlach na afloop. Alle componenten kloppen in dit zeer aan te bevelen en hoog gewaardeerde concert.

List, Shaffy & Piaf is nog tot en met 21 december te zien in verschillende Nederlandse theaters. Meer informatie & tickets vind je op www.degraafencornelissen.nl.

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Robin Kamphuis