Line Ellegiers

Tijdens het persmoment van Legally Blonde in het Justitiepaleis van Antwerpen, werd de cast voorgesteld aan de pers. Musical Vibes was aanwezig en interviewde onder andere Line Ellegiers, die de rol van Brooke Wyndham op zich zal nemen.

Alles wat we nu nog nodig hebben, zijn de mensen in de zaal

Heb je je al goed voorbereid op jouw rol, aangezien het toch niet evident is wat jij allemaal zal moeten doen.

Ik ben mij inderdaad aan het voorbereiden en mag toch al vertellen dat ik 10 jaar van mijn leven aan rope skipping heb gedaan. Ik heb dat op professioneel niveau gedaan, maar nu 7 jaar later moet ik dat opnieuw opzoeken: ik ben naar de kinesist aan het gaan om mijn spieren te versterken, zeker ook omdat dat nu te combineren valt met zang. Het wordt wel nog moeilijk, maar ik ben hard aan het trainen, dus ik zie het volledig zitten.

Toen ik de rol van Brooke Wyndham zag dacht ik meteen: Dit is iets voor mij!

Ben je dan bang dat het fout gaat gaan tijdens de voorstelling zelf?

Oei, ik heb daar nog niet over nagedacht (lacht). Rope skipping is sowieso iets dat kan fout gaan, ik vind dat dat ook niet erg moest het eens mislopen. Natuurlijk vind ik het leukst als het wel juist gaat (lacht). Ik ga mijn best doen dat dat zo weinig mogelijk gebeurt.

Je hebt dus al 10 jaar aan rope skipping gedaan, is dit dan een rol die je graag wilde spelen?

Toen ik in het Conservatorium zat, hebben ze deze musical gebracht. Ik moet eerlijk zeggen dat ik, toen ik de rol van Brooke Wyndham zag, meteen dacht van: ‘”Deze rol is iets voor mij. Ik zou het super tof vinden om die choreo te leren en te zingen tegelijkertijd”. Ik heb dus wel altijd uitgekeken om deze rol te spelen, dus ik ben heel blij!

Het opnieuw kunnen lachen, genieten,… Ik kijk er heel hard naar uit!

Kijk je er naar uit om na een jaar eindelijk terug op een podium te mogen staan?

Zeker, ik kijk er zo hard naar uit! Het wordt zo’n feel good musical. Alles wat we nu nodig hebben zijn de mensen die terug in het theater mogen zitten, zonder mondmasker, het opnieuw kunnen lachen, genieten,… Ik kijk er heel hard naar uit!

Legally Blonde speelt vanaf 10 februari 2022 in Antwerpen en Hasselt. Meer informatie en tickets vind je op www.aufondproducties.be .

Door Amber Degeest

Foto’s: Wendy de Noier