Linda Verstraten

Linda Verstraten speelt in Kinky Boots Nicola. Zij is de verloofde van hoofdrol Charlie Price, en ziet het niet zo zitten dat hij opeens zo bezig is met de oude schoenenfabriek van zijn vader. “Ik wil graag de sympathieke kant van haar opzoeken. Veel mensen zien haar als de bitch van het verhaal, maar ik begrijp haar eigenlijk wel.

Ze mogen haar bitchy vinden

Je hebt met je verloofde afgesproken om allebei voor een grote carrière te gaan, je hebt samen aan appartement gekocht in de grote stad, echt twee van die ambitieuze tijgers, en dan wordt er opeens roet in het eten gestrooid. Het lijkt allemaal in elkaar te gaan vallen. Ik begrijp dat je daar op een bepaalde manier op reageert, en iedereen doet dat anders.  De één kruipt huilend in een hoekje, zij is iemand die gewoon rechtop gaat staan en gaat vragen wat er aan de hand is en zegt wat er ervan vindt. Ik vind dat heel erg cool. Mensen mogen haar wel wat bitchy vinden, maar ik wil wel dat ze begrijpen waarom ze zo doet.”

Linda is al zes jaar samen met Jonathan Demoor, die de rol van Charlie speelt. Linda is benieuwd hoe het gaat zijn om samen te spelen. “Het is heel erg nieuw, voor ons alle twee. We zijn er wel allebei heel erg makkelijk in. We spélen de voorstelling natuurlijk, en ik denk dat het vooral heel erg leuk gaat worden.”

Ik denk dat in de eerste instantie mensen niet doorhebben wat de boodschap van deze voorstelling is: zelfacceptatie

Linda speelt nu nog in Op Hoop van Zegen, maar heeft veel zin in de energie van Kinky Boots. “Op Hoop van Zegen vind ik prachtig. Ik houd van drama en huilen. Het liefste moet je mij op een podium zetten en dan gewoon mooi zingen, en huilen, en drama, maar ik heb er heel veel zin dat Kinky Boots nu een hele andere energie met zich meebrengt. We zijn met een grote groep, en dat wordt heel erg leuk.

De reden dat mensen naar Kinky Boots moeten komen is omdat je sowieso een hele leuke avond gaat hebben qua energie, vrolijkheid, muziek. Maar er zit ook gewoon een heel erg mooi verhaal in. Het is echt ontroerend, wat er gebeurt tussen alle verhoudingen, tussen die twee mannen. Elkaar eerst veroordelen, en ineens komt daar toch een vriendschap uit. Ik denk dat in de eerste instantie mensen niet doorhebben wat de boodschap van deze voorstelling is: zelfacceptatie, maar vooral, en misschien nog wel meer, dat je de ánder moet accepteren, respecteren. Dat je niet al je oordelen zomaar moet klaar hebben liggen.”

Kinky Boots is vanaf 26 oktober te zien in verschillende Nederlandse theaters. Tickets & meer informatie vind je op www.kinkyboots.nl 

Door Yuki Hochgemuth

Foto: Yuki Hochgemuth
Groepsfoto: Thimo Meuldijk