Lilly-Jane Young en Ian Carlyle

Op 6 december ging in het AFAS Live de musical We Will Rock You in première. Lilly-Jane Young en Ian Carlyle spelen de rollen van Britt en Ozzy. Wij spraken kort met hen na afloop. 

Elektriciteit!

Hoe ging jullie première?

Zo ongelooflijk goed! We kunnen de elektrische atmosfeer in de zaal niet goed beschrijven. Maar we bleven elkaar vaak aankijken met de ogen om te laten merken hoe gaaf dit was! Zo genoten!

Dat was te zien! Jullie zijn enorm sterke, energieke acteurs met dé ultieme chemie. Hadden jullie al eerder samengewerkt?

Soort van.. we kenden elkaar al wel al. 8 jaar geleden zaten we samen in de show Notre Dame de Paris. Maar we hadden helemaal geen scenes en liedjes samen, dus stonden niet gezamenlijk op het podium. Toen we deze rollen kregen, waren we dolgelukkig! Eindelijk samen knallen op dit grote podium. We waren al vrienden, maar in de repetitieperiode groeiden we nog sterker naar elkaar toe. Het lijkt bijna op echte liefde, haha!

Vanavond leken we wel een rock concert weg te geven

Hoe vinden jullie het om in deze enorme zalen te mogen spelen?

Het voelt niet eens meer als een musical aan, vanavond leken we wel een rock concert weg te geven! Al die duizenden mensen, de gezamenlijke energie van cast en het publiek, was bijna elektriciteit. Het immense gevoel als al die mensen tegelijk met de cast klappen en er een gezamenlijk lied van maken is zo bijzonder. Je groeit gewoon! Bedankt Amsterdam, voor deze fantastische tijd!

We Will Rock You is nog tot en met februari te zien in verschillende Nederlandse theater. Tickets & info via www.wewillrockyoumusical.com.

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Wendy de Noier