Laurenz Hoorelbeke

Het knotsgekke idee van productiehuis Deep Bridge om de Rocky Horror Show naar de Lotto Arena te verkassen was gek en gewaagd. Het publiek was fan en de show spetterde als nooit te voren. Hoe is het voor een acteur om voor zo’n grote zaal te spelen? Musical Vibes sprak na afloop van de Rocky Horror Show XXL met hoofdrolspeler Laurenz Hoorelbeke.

Een megafeest!

Dag Laurenz, hoe vond je het in de Lotto Arena?

Ik heb geen woorden. Ik heb zo vaak kippenvel gehad. Het was fenomenaal. Een megafeest! Het was zo leuk, maar het overviel me ook wel een beetje. Ik ben eigenlijk nog een beetje lost from words. Het was echt een ongelofelijke ervaring.

Hoe anders is het? 

Heel anders. In De Shop was het heel intiem, er kon ‘maar’ 500 à 600 man binnen, maar dit… Je ziet heel die arena zitten, met confetti smijten, met waterpistolen spuiten,… dat is echt compleet anders. In De Shop was alles ‘een beetje’. Hier, vandaag, was het zoveel meer.

Vond je het moeilijker?

Het was moeilijker omdat je in-ears hebt, dus je hebt niet zoveel voeling met het publiek als in De Shop. Maar gelukkig gaan de mijne automatisch op de één of andere manier steeds uit en kreeg ik wel wat van het publiek binnen. Ik kon dus wel reageren op bepaalde dingen, waardoor ik die vibe ook kreeg.

Wat vind je nu het leukst? Heel groots of liever intiem?

Oei… Ik heb het heel graag groots als het vaak kan, maar als het niet vaak kan, heb ik het liever intiem. Ik heb liever veel intieme shows dan zo nu één show waarna ik naar huis moet om te beseffen: “Ah ja, dat was het dan.”

Het was zo leuk, maar het overviel me ook wel een beetje. Ik ben eigenlijk nog een beetje lost from words

Dus voor jou is het nu jammer dat het maar één keer is?

Uiteraard!

Hoeveel Lotto Arena’s zou je zo willen spelen?

Goh… Hoeveel heeft Clouseau er gedaan?

Dat was het Sportpaleis!

(Lacht) Ja, maar toch, ongeveer zoveel! 100, minstens!

Ik denk dat het in Gent een even groot feestje wordt als in De Shop. Sowieso!

Jullie gaan het nog spelen voor de Gentse Feesten, wordt dat nog anders?

Ik heb eigenlijk geen idee, want het was voor ons ook een beetje een verrassing. We wisten wel dat die kans erin zat, maar we zullen zien. Ik weet ook niet in welke zaal het zal zijn. Het zal niet in de Ghelamco Arena zijn (lacht)! Ik denk dat het gewoon een even groot feestje wordt als in De Shop. Sowieso!

De Rocky Horror Show wordt opnieuw hernomen in Gent tijdens de Gentse Feesten 2018. Meer informatie vind je op www.deepbridge.be.

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Wendy de Noier