Lauren De Ruyck


Wie nu al plannen wil maken voor de herfstvakantie, noteert best in zijn agenda dat Roodkapje vanaf 27 oktober te zien zal zijn in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Lauren De Ruyck, zal hierin de titelrol voor haar rekening nemen. Het is haar eerste hoofdrol en dat is toch wel spannend, aldus Lauren op de Cultuurmarkt.

Leuk om naast mensen te spelen waar ik als kind naar opkeek

Meespelen in een sprookjesmusical staat bij veel acteurs op het verlanglijstje, omwille van het verhaal, de kostuums, het decor. Was dat bij jou ook het geval? 

Absoluut. In de vorige musicals waarin ik heb gespeeld, droeg ik bijna altijd letterlijk een zak. In Daens speelde ik bijvoorbeeld een arm meisje. Nu heb ik voor het eerst echt een leuk kostuum. Elke keer als ik het aantrek, voel ik mij zo anders, echt als in een sprookje. En dat is het natuurlijk ook!

Je hebt inderdaad al een musicalverleden, maar nu was het al een tijdje geleden dat we jou nog in een musical zagen.

Ja, toch al eventjes. Ik heb ook nog nooit een hoofdrol gespeeld, laat staan een solo gezongen in een musical, dus het is allemaal heel spannend. Ik heb nu vandaag op de Cultuurmarkt mijn vuurdoop gehad en ik heb goede reacties gekregen!

Elke keer dat ik mijn kostuum aantrek, voel ik mij zo anders, echt als in een sprookje

Je hebt ook een leuke cast rondom jou. Wie doet er allemaal mee?

Het is ongelofelijk! Het zijn allemaal mensen waar ik als kind echt naar opkeek. Neem nu Deborah De Ridder. Ik heb dat nog niet tegen haar gezegd, maar dat is echt mijn stiekeme crush op musicalvlak (lacht). Leuk dus om nu naast haar op een podium te staan. Ook de rest van de cast is heel ervaren en ze zijn allemaal zo lief voor mij. Echt leuk!

Recent werd ook bekendgemaakt wie de Boze Wolf zal spelen.

Ja, Jo Hens! Ik heb hem nog niet ontmoet, dus ik vind het heel spannend. Maar hij heeft alvast de looks en naar het schijnt kan hij heel goed zingen, dus bring it on (lacht)!

Weet je al iets meer over hoe alles op het podium gebracht zal worden?

Ik heb al schetsen gezien van het decor en het ziet er prachtig uit. Heel kleurrijk. Ook alle kostuums zijn handgemaakt, tot mijn schoenen toe. Het leuke is dat deze musical echt nieuw wordt gecreëerd, waardoor we nu alle stappen van het proces kunnen volgen en zelfs ook inspraak hebben.

Deze musical wordt echt nieuw gecreëerd, waardoor we nu alle stappen van het proces kunnen volgen en zelfs ook inspraak hebben

Mogen we dan het originele verhaal verwachten of hebben jullie ook daar wat eigen accenten in gelegd?

Het verhaal blijft natuurlijk wel behouden, maar het werd wel hier en daar wat aangepast. Zo zitten er elementen van andere musicals in verweven en doen er dus nieuwe figuren mee die normaal niet in het verhaal van Roodkapje zitten, zoals de blauwe fee.

Wanneer starten jullie met repeteren?

We starten begin oktober en 27 oktober gaan we in première. Het wordt dus heel pittig, maar dat is net zo leuk aan het vak!

Succes!

Voor meer informatie en tickets surf je naar www.musichall.be.

Door Tatiana van den Branden

Foto’s: Wendy de Noier