Krokusconcert Team Jacques


Na Blinker, de eerste musical van Team Jacques, wordt er door het team in kwestie hard gewerkt aan een opvolger. Deze zal weer volledig van Vlaamse bodem zijn, want Jan Zonder Vrees is een verhaal van bij ons. De muziek zal wederom door Rory Six verzorgd worden, script en liedjesteksten door Jonas Jacques. Ze toonden op hun Krokusconcert wat ze allemaal in huis hebben en trakteerden het aanwezige publiek exclusief op enkele veelbelovende nummers uit Jan Zonder Vrees.

Entertainend concert

De Ryelandtzaal in Brugge is een toffe locatie voor een concert. Een zeer goede akoestiek en aangenaam ruim. Team Jacques heeft goed nagedacht over het concept van deze concertante. Tijdens het eerste deel brengen ze stuk voor stuk mooie en bekende nummers uit grote musicals. Het tweede deel beslaat de geschiedenis van het team zelf. Musicals die belangrijk voor hen zijn. Zowel voor als na de pauze is het een zeer aangename setlist; entertainend en evenwichtig.

We kunnen Jan zonder vrees tegemoet kijken

De vijf zangers tonen dat er talent aanwezig is bij deze organisatie. Het niveau waarop er gepresteerd wordt ligt best wel hoog, zeker als we de enkele foutjes door zenuwen niet meenemen. Dat ook de toekomst gegarandeerd is bewijst de jongste telg van het gezelschap met ‘Mijn Luchtkasteel’ uit Les Misérables. Team Jacques is duidelijk goed aan het werken aan hun volgende musical, dit Krokusconcert is er het bewijs van. We kunnen Jan zonder vrees tegemoet kijken.

Jan Zonder Vrees speelt op 15, 16 en 17 september in de Stadsschouwburg van Brugge. Meer info & tickets vind je op www.teamjacques.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort