Ketnet Musical: De Finale

Studio 100 en Ketnet presenteren met ‘De Finale’ de laatste Ketnet Musical in haar reeks.  Het concept geraakte stilaan ten einde en dus besloten ze af te sluiten met een knaller. De jong getalenteerde acteurs die worden bijgestaan door enkele volwassenen, bezorgen het publiek een waardig afscheid na 7 jaar lang Ketnet Musical.   

Zulk jong talent moet gekoesterd worden

In De Finale wordt musicalactrice Fenne vlak voor haar première meegenomen naar Lacisumia, het magische Land der Musicals. Koning Louis is ontvoerd en het hele land danst en zingt niet langer. Gravin Berthilda van Silencio heeft namelijk haar eigen plannen voor dit land en stuurt haar onderdanen Georges en Gina op het pad. Jeroom, de hoflakei van de koning zoekt hulp bij Fenne om dit mysterie op te lossen en hun koning te bevrijden. Zal Fenne dit land kunnen redden van de ondergang en op tijd terug zijn voor haar première?

De rol van de venijnige en kwaadaardige Gravin zit Ketnet Wrapster Gloria Monserez als gegoten

De voorstelling start iets of wat aarzelend. Een dolenthousiast publiek juicht en applaudisseert zodanig luid dat het lijkt of de acteurs op het podium amper de band kunnen horen en bijgevolg niet altijd op de goede toonhoogte inzetten. Na het eerste refrein van ‘De Dag Van Ketnet Musical’ lijkt dit alleszins beter en krijgen we het niveau te horen waarvoor we komen. Deze moeizame start wordt al snel vergeten door deze oorwurm en we krijgen een cast te zien die staat te genieten op het podium. Gloria Monserez doet haar intrede vanuit de zaal als musicalrecensente alvorens ze in de huid kruipt van Gravin Silencio. Hoewel we haar voornamelijk kennen als een enthousiaste zachtaardige Ketnet Wrapster, zit de rol van de venijnige en kwaadaardige Gravin haar als gegoten. Ze verbaast in de meest positieve zin van het woord met haar zang- en acteertalent. Haar twee handlangers Georges en Gina zorgen voor de komische noot. Jérémie Vrielynck en Charlotte Boudry zijn geen onbekenden van Ketnet Musical. Zij hebben intussen enkele jaren ervaring kunnen opdoen en schitteren in hun rollen als klunzige onderdanen. Debutant Sean Dhondt neemt de rol van Jeroom op zich. Hij toont zich een waardig musicalacteur naast dit jonge geweld en is niet schuw om zijn danskwaliteiten te laten zien. In het slotnummer trakteert hij ons ook nog eens op een drum solo.

Imea Denooze en Sebe Buermans wonnen hun plekje voor de hoofdrollen tijdens de finaleshow. Een zeer moeilijke keuze voor de jury aangezien Linah en Lucas het beste van zichzelf gaven en zich evenwaardig toonden tijdens de tv-shows. Maar de credits mogen niet enkel naar dit viertal gaan. Al dit jonge talent staat op het podium alsof het ervaren rotten zijn. Naast de enorm enthousiast gebrachte gezamenlijke nummers, heeft iedereen wel ergens een solo momentje. Zulk jong talent moet gekoesterd worden en daar is het artistieke team achter deze productie met verve in geslaagd. De toekomst van musical in Vlaanderen is verzekerd. Hopelijk komen Studio 100 en Ketnet met een gelijkaardig alternatief in de nabije toekomst!

De toekomst van musical in Vlaanderen is verzekerd

Deze ‘feel good’ musical is geschikt voor jong en oud. De arrangementen van de bestaande hits zijn zeer geslaagd, al zou bij sommige nummers een toonaardverandering in functie van de zanger een meerwaarde kunnen bieden. Zo veel jong talent op één podium met een onwaarschijnlijk enthousiasme bijgestaan door vier volwassen acteurs en een sterk artistiek team, is de mix die deze cocktail doet smaken naar meer.

Ketnet Musical: De Finale speelt nog tot eind mei in Kursaal Oostende, Stadsschouwburg Antwerpen, Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent. Voor meer informatie en tickets: www.studio100.com.

Door Pieter Nieva

Foto’s: Wendy de Noier