K3

K3 is jarig en dat moet gevierd worden! Hanne, Marthe en Klaasje nodigen hun jonge en minder jonge fans uit voor een verjaardagspektakel vol hits, dans en leuke verrassingen. Feestlocatie van dienst: het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. 20 jaar bestaat de groep ondertussen al. Dat betekent dat de jongste van drie formaties K3 opgroeide met de nummers die ze nu zelf mogen brengen. Musical Vibes sprak na afloop van de première met een zeer dankbare en tevreden K3.

Knallen van begin tot einde

Jullie hebben drie shows achter de rug vandaag. Hoe voelen jullie je?

Marthe: Moe, maar voldaan. Het is gewoon zo leuk, dat het energie zuigt zonder dat je het doorhebt. Pas nu voel ik dat we drie shows gedaan hebben.

Klaasje: En we mogen er nog zes doen morgen en overmorgen (lacht).

Marthe: We spelen deze vakantie meer dan 20 voorstellingen, wat heel veel is.

Klaasje: Meestal drie voorstellingen per dag!

Op een schaal van 1 tot 10, hoe zenuwachtig waren jullie deze ochtend?

Hanne: Toch wel een 8,5.

Marthe: Ik ook.

Hanne: Ik had echt wel stress.

Klaasje: Ik ook, maar het minderde wel door de dag heen. Als ik hier stond, werd ik wel gelukkig van alle lachende kindjes en dan ging het wel.

Hanne: Als we bezig zijn met de show, denk ik vaak: ‘Oké Hanne, neem het moment zoals het komt. Dit liedje heb ik al goed gedanst en gezongen, op naar het volgende nummer!’ Dat helpt wel om de stress te minimaliseren. Na de show kan je dan nadenken over wat er misschien minder goed ging.

Qua decor heb je hier heel wat mogelijkheden en ook muzikaal is het erg tof werken

Zijn jullie voor zo’n grootse verjaardagshow op een aparte locatie nog zenuwachtiger dan anders?

Marthe: Ik ben eigenlijk altijd wel zenuwachtig.

Klaasje en Hanne in koor: Ja, ik ook.

Welke voordelen biedt de bijzondere locatie die het Pop-Up Theater toch wel is?

Marthe: Eigenlijk te veel om op te noemen.

Hanne: Qua decor heb je heel wat mogelijkheden en ook muzikaal is het erg tof werken. De kinderen zitten door de hoofdtelefoons helemaal in een bubbel en je hebt op die manier ook minder last van lawaai rondom jou. We kunnen ook met een auto rijden tijdens de show, wat we fantastisch vinden! Dus er zijn echt veel voordelen!

Klaasje: Ook de schermen zorgen ervoor dat je helemaal in de show zit. We gaan echt op reis door de seizoenen en de schermen helpen ons daarbij. Op een gegeven moment wordt het ook donker en dan lijkt het alsof je zweeft door de lucht. Supermooi!

Allicht zorgt zo’n groot speelvlak ook voor veel uitdagingen?

Marthe: Het is wel concentratie ten top. We moeten elke seconde van de voorstelling geconcentreerd blijven. Er zitten veel technische lifts in, dus als we niet aandachtig zijn, vallen we, wat uiteraard heel gevaarlijk kan zijn. Ook het omkleden moet heel snel gebeuren. We hebben amper 30 seconden om een andere outfit aan te trekken, dus je moet heel gefocust zijn. Maar ik vind dat eigenlijk wel leuk dat je anderhalf uur lang de show niet kan loslaten. Je zit er helemaal in, net zoals het publiek ook echt in de show zit.

Hanne: Het is echt gewoon knallen van begin tot einde.

Klaasje: Inderdaad. We wisselen in totaal trouwens vier keer van outfit en dat moet erg snel gebeuren.

We moeten elke seconde van de voorstelling geconcentreerd blijven. Er zitten veel technische lifts in, dus als we niet aandachtig zijn, vallen we

K3 bestaat dit jaar 20 jaar en jullie zijn de jongste van drie formaties K3. Weten jullie nog welk K3 liedje jullie voor het eerst luidkeels meezongen?

Hanne: Ik denk dat dat bij mij ‘Alle kleuren’ was, maar mijn favoriet als kind was wel altijd ‘I love you baby’. Ook die videoclip vond ik erg leuk.

Klaasje: Bij mij is dat ‘Teleromeo’. Ik zie dat CD-hoesje ook nog voor me.

Marthe: Ja, ik ook. Die met die oranje jurkjes met bloemetjes op!

Klaasje: Volgens mij was er ook een hoesje waar ze blauwe T-shirts aanhadden. Er waren zoveel outfits…

Marthe: Ik was trouwens fan van ‘Oya lélé’, zeker van de kleren die ze toen aanhadden. Dat waren topjes met bolletjes op en rokjes in felle kleuren.

Hanne: Ik weet nog dat je eens vroeg: ‘Mogen we die outfit ook aandoen, want ik vind die het mooist van allemaal!’ (lacht)

Klaasje: Die outfit hangt trouwens nog in Schelle. Weten jullie nog hoe hard we onder de indruk waren toen we die voor de eerste keer zagen?

Marthe: Supercool!

Hanne: Ja! Ze zagen er wel wat afgeleefd uit (lacht).

Klaasje: Ja, een beetje afgeschenen (lacht).

Ook die outfits zijn de afgelopen 20 jaar enorm geëvolueerd.

Marthe: Ja, absoluut. Ik denk dat we wel met de tijd zijn meegegaan.

Hanne: Dat moet ook wel, vind ik.

Marthe: Toch vind ik dat ze ook vroeger echt leuke dingen aanhadden!

Hanne: Ik wou altijd alles hebben wat ze aanhadden, of ik het nu mooi vond of niet (lacht).

Momenteel staat een musical nog niet op de planning, maar ik denk dat we dat alle drie wel heel graag zouden willen doen

Tot slot: Jullie hebben al heel wat gedaan op vrij korte tijd. Zit er binnenkort eventueel een musical aan te komen?

Hanne: Ik vind dat dit al wel een beetje voelt als een musical, omdat we bijvoorbeeld tussen de paddenstoelen zitten te zingen (lacht). We hebben een decor, we acteren, we zingen, we dansen …

Marthe: Momenteel staat dat nog niet op de planning, maar ik denk dat we dat alle drie wel heel graag zouden willen doen.

Klaasje: Het gevoel krijgen we hier al een beetje en het smaakt naar meer.

Hanne: Het smaakt inderdaad naar meer, maar we hebben ook wel tijd.

We kijken er in ieder geval al naar uit!

Meer informatie en tickets vind je op www.studio100.com.

Door Tatiana van den Branden

Foto’s: Wendy de Noier