Jolijn Henneman

Op 23 september liet Stage Entertainment zijn nieuwste productie los op het publiek. Alhoewel, nieuw is de voorstelling zeker niet. Er werd gekozen voor een klassieker van formaat: Mamma Mia! Wie zin heeft in een energiek ABBA-feest, haast zich best snel naar het Beatrix Theater in Utrecht. Naast Antje Monteiro als Donna, staat Jolijn Henneman als dochter Sophie. Musical Vibes sprak haar na afloop van de première.

Dat alles in het Nederlands gezongen wordt, is echt een meerwaarde voor het verhaal

De kop is eraf. Hoe blij ben je dat jullie dit eindelijk aan het grote publiek mogen laten zien?

Het is heel fijn. We hebben wel al 14 try-outs gehad, dus we wisten al een beetje dat het zou aanslaan, maar zo’n première is natuurlijk altijd extra spannend. Er zitten dan heel belangrijke mensen in de zaal en dan wil je het uiteraard gewoon perfect doen. We hadden allemaal een bonzend hartje, denk ik. Maar alles ging goed en het publiek was mee. Iedereen stond te dansen op het einde.

Wat vind je het leukste aan de voorstelling?

Ik vind het tof dat ik zoveel verschillende dingen mag doen. Sophie maakt een soort van boog. Er is niet meteen één scène die er uitspringt, maar wat ik wel leuk vind om te doen zijn die groepsnummers waar dan van die kleine scènetjes in zitten. Die zitten zo goed in elkaar en dan vliegt er zoveel energie de zaal in!

We hadden allemaal een bonzend hartje, denk ik. Maar alles ging goed en het publiek was mee

Wat heb jij met de muziek van ABBA?

Mijn ouders zijn heel erg fan, dus ik kende de muziek al vrij goed, ondanks het feit dat ABBA van voor mijn tijd is. Werkelijk iedereen kent ABBA: van kinderen tot volwassenen. Het is ook heel leuke muziek om te brengen. En dat alles in het Nederlands gezongen wordt, is echt een meerwaarde, want dan gaan de mensen echt luisteren naar de tekst, wat het verhaal alleen maar ten goede komt.

Wat is je favoriete nummer dan?

Dat is toch wel ‘The Name of The Game’, oftewel ‘Dat ik weet hoe het heet’ in het Nederlands. Dat nummer zit aan het einde van de eerste akte en is voor Sophie echt een punt van alles of niets. Dat is fijn en mooi om te doen, al is dat voor mij tegelijk ook een heel spannend moment in de voorstelling.

Voor meer informatie en tickets, surf naar www.stage-entertainment.nl.

Door Tatiana van den Branden

Foto’s: Wendy de Noier