Jasmine Jaspers

Ene gast, twee bazen speelt nog enkele weken in Theater Elckerlyc. Het gemoderniseerde Knecht van twee meesters door de Komedie Compagnie steekt Sven De Ridder in de rol van knotsgekke Frankie. De rol van bediende Dolly is weggelegd voor Jasmine Jaspers. Musical Vibes sprak met haar na de première.

Goede oude humor

Dag Jasmine, hoe vond je de première?

Leuk. Het was zweten, maar het was heel plezant.

Het is een zwaar stuk om te spelen, niet?

De moeilijkheid voor mij ligt in het feit dat het in het Antwerps is en ik dat echt heb moeten studeren. Ik heb echter een fantastische man die mijn script volledig fonetisch heeft uitgeschreven. We hebben elke avond geoefend en dan viel het al veel beter mee. Mijn grootste aandeel ligt in het tweede deel, dus het eerste deel ben ik vooral zenuwachtig dat ik alles gebekt krijgt. Maar ik heb een geweldige partner om mee samen te spelen. Die geeft mij heel veel positieve vibes.

Hoe verliep de première?

Ik denk eigenlijk wel goed. Iedereen was content. Elke keer we terug de coulissen in gingen zeiden we: “Het is goed aan het gaan.”

Wat vind je zo leuk aan je rol?

Ik vind mijn kleren en mijn kapsel vooral heel erg leuk! Het is ook een personage dat echt op zoek is naar een man. Het is misschien heel erg cliché, maar dat maakt het net zo tof om te spelen. Die clichévrouw die op zoek is naar de hopeloze liefde en dan iemand leert kennen. Zoals in een romantische film loopt het dan altijd even mis, maar dan komen ze op het einde toch weer samen.

Ik kan er ook mijn tweede passie, musical, insteken en die band is geweldig

Waar in het stuk vinden we de vervlaamsing van dit Engelstalig stuk terug?

Er zijn wat namen veranderd. Voor de rest is het eigenlijk vrij hard overgenomen van het Engelse. Uiteraard werd Australisch vervangen door Limburgs, maar voor de rest blijft het vrij authentiek. Straatnamen zijn wel veranderd maar het was, denk ik, redelijk simpel om dit te vertalen naar het Antwerps.

Je hebt ook mogen zingen? Hoe leuk is het om je dan tijdens een komedie toch even volledig te mogen smijten?

Eigenlijk is dat pas beslist vlak voor we de eerste try-outs gingen spelen: “Als we het de acteurs nu eens laten doen?” We hebben dat dan geprobeerd en dat klopte helemaal. Ik kan er dan nu ook mijn tweede passie, musical, insteken en die band is geweldig. Ik hou van de band!

Liedjes uit de jaren ’60, is dat dan zowat jouw stijl?

Oh ja, heel erg! Ons huis is ook zo vintage ingericht. We luisteren ook allemaal platen uit de jaren ’60 en ’70. Wij kijken ook series van toen dus het is fantastisch om dat hier nu te mogen doen. Toen het doek tijdens de eerste try-out openging, zei mijn man direct: “Ja, zalig, precies onze woonkamer!”

Het is niet ‘lachen, gieren, brullen’, maar goede oude humor

Waarom moeten de mensen komen kijken?

Mensen die gewend zijn om naar de Elckerlyc te komen en deurenkomedies gewend zijn, krijgen eens iets anders voorgeschoteld. Het is een stuk met veel inhoud en humor. Het is niet ‘lachen, gieren, brullen’, maar goede oude humor. Het is gewoon een bangelijk goed stuk, met heel goede acteurs!

Ene gast, twee bazen is nog tot en met 9 december te zien in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Meer informatie & tickets vind je op www.elckerlyc.be.

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Wendy de Noier