Jasmine Jaspers en Charlotte Campion

Geen sprookje zonder boze wolf of nare toverkol. Zo ook is er in Er Was Eens een stoute Heks. Nu heeft ze echter een dochter, Sterrekind. Zij wil graag Goede Fee worden, maar heeft daarvoor de toverstaf van haar moeder nodig. Die is echter afgenomen door de Koningin. Tot wat is de Heks bereid om Sterrekind die staf te bezorgen? Musical Vibes sprak met de Heks zelf (Jasmine Jaspers) en dochter Sterrekind (Charlotte Campion).

Pure Goedheid

De houding van de heks is hier heel anders dan normaal, wat vinden jullie daarvan?

Jasmine: Wat ik persoonlijk mooi vind hieraan is dat het verhaal tussen de Heks en Sterrekind, haar dochter, een ander facet van de heks toont. Ik heb een totaal slecht karakter, maar de liefde voor Sterrekind is enorm puur. Daardoor krijgen de mensen niet alleen een vuile, vieze heks te zien, maar ook wel haar zachte kant.

Charlotte: Ik ben eigenlijk pure goedheid. Daardoor komt de goedheid in de heks ook boven. Sterrekind kan niets verkeerd doen voor haar en als ik iets zeg, dan gaat ze smelten.

Wat was het moeilijkste voor jullie?

Charlotte: Voor mij persoonlijk was het inderdaad het zoeken naar het karakter. Het is best kinds. En daarnaast de verhouding met de heks, hoe ver kunnen we gaan om het geloofwaardig te houden.

Jasmine: Ja, inderdaad. Voor mij ook het contrast met Fien, mijn ander heksenpersonage. Met haar kan ik heel ver gaan en hier is het echt meer in een gareel gezet. Ik beweeg ook bijna niet, ik beweeg mijn handen bijna niet, mijn stem is ook veel lager. Ik denk dat ik daar nog het meeste moeite mee heb gehad om die laagte in mijn stem te laten komen.

De mensen krijgen niet alleen een vuile, vieze heks te zien, maar ook wel haar zachte kant

Wat is het mooiste van de show?

Jasmine: Voor mij is dat ten eerste Charlotte. Soms sta ik in de coulissen naar haar te kijken en dat is zo mooi. Het is echt genieten om naar jou te kijken. En daarnaast is het de scène na mijn solonummer, waar ik altijd heel blij van ben als het afgelopen is. Dat is een heel korte scène met Charlotte en die vind ik het mooiste!

Charlotte: Ja, dat is ook voor mij het mooiste. Dat moment dat het tussen de koningin en de heks is geëscaleerd, die scène tussen ons is dan heel mooi en puur ook. Daarin zie je eigenlijk dat ze eigenlijk niet écht slecht is. Ze is een beetje zo geworden.

Er Was Eens speelt nog op 29 september in de Capitole te Gent. Meer informatie & tickets vind je op www.deepbridge.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier