In bed met Dietrich en Piaf


24 jaar na het overlijden van Marlène Dietrich, gaat de show In bed met Dietrich en Piaf in première. Wanneer je de zaal inkomt is het eerste wat opvalt het decor. Het podium is meer naar voren gebouwd en bedekt met rekwisieten die voorkomen in een appartement. Het lijkt op een groot bed. Erg gunstig om het podium naar voren te plaatsen. Het maakt de ruimte tussen publiek en artiest veel minder groot.

bed2

De magie van Dietrich & Piaf fängt wieder an

Het stuk gaat over de verschillen tussen de twee grootste sterren van hun tijd. Er wordt duidelijk gemaakt dat achter elk masker een dieper gevoel zich schuil houdt. Er is immers geen jaloezie zonder ontzag. Frédérique Sluyterman van der Loo( Dietrich) en Irene Kuiper(Piaf) geven de verschillen van Dietrich en Piaf weer als Madonna en Amy Winehouse. Met gevatte en gepaste humor zetten ze een ontroerend verhaal neer over de laatste periode in het leven van Marlene Dietrich die ’s nachts wordt bezocht door haar oude vriendin Edith Piaf.

Met gevatte en gepaste humor zetten ze een ontroerend verhaal neer over de laatste periode in het leven van Marlene Dietrich

Het acteerspel is geloofwaardig, indrukwekkend en voelt heel ingetogen aan door de omgeving die de theaterzaal te bieden heeft. Het minimale decor geeft een uitdaging tot verbeelding, die wordt aangesterkt door soms een rookwolk of het veranderen van het licht.

Ook de muzikale begeleiding is minimaal. Deze wordt gedaan door Ger Otte, die naast de pianobegeleiding ook de accordeon bespeelt. Eveneens vertolkt Ger Otte alle mannelijke rollen en één vrouwelijke in het stuk op briljante wijze. Zijn aandeel in het stuk is toonaangevend en onmisbaar. Dit alles maakt het stuk ontzettend klein en breekbaar.

bed3

Bij de perspresentatie werd duidelijk gemaakt dat de doelgroep voor de show vooral ouderen en ervaren theaterbezoekers zijn die weten wie Marlène Dietrich en Edith Piaf zijn. Na het zien van deze première kan je concluderen dat de show ook erg geschikt is voor jongeren en jongvolwassenen.

Mocht je In bed met Dietrich en Piaf nog willen bezoeken, wees dan snel. Er zijn nog maar enkele voorstellingen te zien en echt waar, dit is er één die je gezien wilt hebben!

Meer informatie en tickets vind je op www.zonnehuis-amsterdam.nl.

Door Dianne Roskam

Foto’s: Annemarijn Clement

[nggallery id=1]