Ianthe Tavernier

Vanaf februari speelt de musical Legally Blonde in Vlaanderen. Tijdens het persmoment van deze musical, in een productie van Au Fond Producties, interviewde Musical Vibes Ianthe Tavernier. Zij zal namelijk de hoofdrol, Elle Woods, spelen.

Ik zie het volledig zitten!

Wat vind jij speciaal aan Elle?

Ik vind het tof dat het in het begint lijkt of er alleen maar een buitenkant hoort bij die rol, maar doorheen de voorstelling verandert dat. Dat merk ik nu ook in het echte leven heel vaak: alles is heel veel op de buitenkant gericht, maar weinig mensen denken vaak aan wat er vanbinnen zit. Dat is dan wel een mooie show om te kunnen vertellen dat er iets meer achter het domme blondje zit. Dat vind ik wel speciaal aan haar.

Het is vooral de energie die vergelijkend is met wie ik ben

Lijk je qua karakter een beetje op Elle?

Elle kan soms wel van die uitspattingen hebben die ik ook soms heb (lacht). Het hele extreme om achter een man aan te gaan, om dan iets te studeren wat haar in eerste instantie totaal niet interesseert, dat denk ik niet dat ik zou doen. Het meisjesachtige heb ik ook wel. Natuurlijk is niet alles in mijn kleerkast roze en ik sta ’s morgens geen uren voor de spiegel, maar ik hou er wel van om me eens op te tutten. Het is vooral de energie die vergelijkend is met wie ik ben.

Kijk je dan op naar bepaalde elementen van Elle?

Ik probeer vooral als Ianthe naar de rollen te kijken, dus die rollen zijn geen voorbeelden die ik wil overnemen in mijn eigen leven. Ik probeer de uitdaging te zoeken om als mezelf verschillende rollen te spelen. Dit is iets totaal anders dan mijn andere rollen, kijken maar naar Nette in Daens of Sara in 40-45. Dat zijn allemaal heel zware, dramatische rollen om te spelen. Dit is totaal de andere kant en dat vind ik zalig om te doen.

Ik probeer de uitdaging te zoeken om als mezelf verschillende rollen te spelen

Ben je dan blij dat je deze musical nu opvoert in plaats van een jaar geleden, omdat je dan verschillende soorten rollen kan spelen?

Daar ben ik zeker blij om, om die uitdagingen aan te gaan. Het enige minpunt is dat het allemaal wel veel is. Het is heel veel tegelijkertijd en iedereen verwacht ook veel. Daar moet ik natuurlijk wel een goede balans in vinden of dat allemaal wel haalbaar is. Ik hou mijn agenda wel goed bij, elk gaatje is gevuld, maar it is wat it is en ik ben gewoon dankbaar dat ik dit allemaal mag doen. Ik zie dit volledig zitten!

Legally Blonde speelt vanaf 10 februari 2022 in Antwerpen en Hasselt. Meer informatie & tickets vind je op www.aufondproducties.be.

Door Amber Degeest

Foto’s: Wendy de Noier