I Love You, You’re Perfect, Now Change


Wat is een basisvereiste om een goede musicalartiest te kunnen worden (en blijven)? Spelen, veel spelen! Dat heeft het Koninklijk Conservatorium van Brussel ook heel goed begrepen. Niet alleen kunnen vierdejaars stage lopen bij professionele gezelschappen, ze spelen samen met de derdejaars ook een aantal voorstellingen per jaar. Als laatste stuk van dit seizoen brengen ze I Love You, You’re Perfect, Now Change. Een hele boterham, niet alleen in titel.

Luchtig, niet evident, geslaagd!

De theaterzaal is ingericht als een kleine arena en de eerste rij is al zo bevolkt dat je altijd wel een buurvrouw hebt. Ze stellen zich voor als Kelly en is een jonge weduwe. Eigenlijk niet echt, maar zo voelt ze het wel aan. De toon is gezet en één van de Kelly’s of Ken’s komt regelmatig terug om je hun leven mee te laten beleven. Subtiele, maar duidelijk voelbare publieksinteractie die voor de acteurs toch wel grensverleggend moet zijn.

De diversiteit van de karakters is zeer leuk om te zien en stuk voor stuk brengen ze hun eigenheid in de rol

Hun leven is eigenlijk ook jouw leven. Of toch zeker en vast enkele episodes. I Love You, You’re Perfect, Now Change is geen zwaar verhaal. Het vertelt een doorsnee menselijk liefdesleven van de eerste date tot nieuwe vrienden na de begrafenis van je liefste. Dit gebeurt in verschillende op zichzelf staande sketches die sleutelmomenten weergeven.

Deze verschillende sketches en de eenheidspersonages van Kelly en Ken maken het mogelijk dat alle acht vierdejaars zichzelf kunnen tonen. De twee heren (Jervin Weckx en Will Oliver) moeten alle mannelijke rolletjes dragen en dat is best pittig. Ze slaan er zich allebei mooi doorheen en tonen zo dat ze echt wel klaar voor zijn voor een leven na de KCB. De zes dames (Phaedra, Shana, Line, Emelien, Nele en Saïn) moeten de aandacht wat meer delen. Dat geeft dan wel de kans om te knallen in de scènes waar ze op de voorgrond treden. De diversiteit van de karakters is zeer leuk om te zien en stuk voor stuk brengen ze hun eigenheid in de rol. De derdejaars vormen het ensemble en vullen de cast goed aan. Ook voor hen gaat de interactie met het publiek best wel ver en daar moet je gewoon goed op kunnen inspelen. Ook de grote scènes verlopen vlekkeloos met hen, met een prachtig ‘Samen op weg’ als voorbeeld.

Ook een pluim voor de regie van Brecht Callewaert die het stuk zeer dynamisch houdt

I Love You, You’re Perfect, Now Change is dan wel een luchtig stuk, het is niet evident om het te spelen zoals deze vijftien studenten het brengen. Ook een pluim voor de regie van Brecht Callewaert die het stuk zeer dynamisch houdt. Op enkele momenten mag er nog een beetje meer rond gespeeld worden zodat het publiek aan de zijkanten ook voldoende kan zien en horen. Leuke show, zeer sterk neergezet en prima begeleid door Pieter Smout.

I Love You, You’re Perfect, Now Change speelt nog tot en met zaterdag 25 maart in het theater van het Conservatorium te Anderlecht. Tickets via Bozar te bestellen op 02/ 507 82 00. Meer info vind je op de Facebookpagina: facebook.com/musicalafdelingKCB.

Door Patrick Defort

Foto’s: Lauranne Cleenwerck
Groepsfoto: Patrick Defort