Hoofdcast Gaston & Leo – De Hommage Musical bekend

Op 18 maart 1993 stierf Leo Martin, meteen het einde van een iconisch, komisch duo in Vlaanderen: Gaston & Leo. 30 jaar later kwamen familie, pers en genodigden samen in Theater Elckerlyc voor de hommage musical over Gaston & Leo. Kobe Van Herwegen sprak de voorbije drie jaar met familie en kennissen die betrokken waren bij het ontstaan en het wedervaren van hét komische duo in Vlaanderen. Het resultaat is meteen ook de basis voor het script dat Kobe schreef, samen met topregisseur Frank Van Laecke en co-bezieler Dirk Van Vooren voor Gaston & Leo – De Hommage Musical, een productie van Backstage Producties.

Op 16 maart werd de musical voorgesteld aan de pers. Frank Van Laecke maakte bekend dat Warre Borgmans en Jurgen Delnaet in de huid van Gaston & Leo – De Hommage Musical zullen kruipen vanaf 19 januari 2024 in Theater Elckerlyc. Producent James Cooke vatte dit unieke moment voor de Vlaamse showbizzwereld passend samen: “Iedereen verdient een musical! Een ultieme hommage voor beide heren, wat zouden ze fier zijn.”

WARRE BORGMANS EN JURGEN DELNAET VERTOLKEN DE HOOFDROLLEN IN GASTON & LEO – HOMMAGE MUSICAL

Bezieler Dirk Van Vooren en regisseur en co-auteur Frank Van Laecke gaven meer uitleg over de hommage musical die vanaf 19 januari 2024 te zien zal zijn in Theater Elckerlyc. Backstage Producties mag rekenen op een indrukwekkend creatief team met Frank Van Laecke als regisseur en co-auteur. Kobe Van Herwegen als medeschrijver aan de musical, Martin Michel als choreograaf en Thomas Vanhauwaert die de leiding zal hebben over het live orkest. Want jawel, deze musical wordt gebracht met live-muziek in de sfeer van de Vlaamse klassiekers uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Frank Van Laecke is bijzonder overtuigd van het concept van deze hommage musical: “Twee iconen. Twee reuzen. Twee vrienden. Ups en downs. Gaston en Leo. 1 + 1 = 3 Hoe een toevallige ontmoeting kan leiden tot een groot verhaal. Met een lach en een traan. De hommage musical gluurt in de coulissen van Vlaanderens grootste komieken en toont ons de mannen achter het duo.” Niemand minder dan Warre Borgmans en Jurgen Delnaet vallen de eer te beurt om deze twee Vlaamse iconen tot leven te brengen in de musical. Een bijzonder moment ook voor Chantal Berghmans en Martine De Waegeneire, de dochters van Gaston Berghmans en Leo Martin.

GASTON & LEO – DE HOMMAGE MUSICAL

In ‘Gaston en Leo – de hommage musical’ gaan we terug naar de Gouden jaren van de variété en komen de helden van de lach weer tot leven. Hoe leerden scheepshersteller Gaston Berghmans en muzikant Leo Martin elkaar kennen? Wanneer bereikte hun succes een hoogtepunt? En overleefde hun samenwerking elk verdriet? In een nostalgisch decor van heerlijke vergeten Vlaamstalige liedjes, en onder begeleiding van een live orkest, wordt met een lach en traan de carrière geschetst van Vlaanderens grootste komische duo ooit.

Gaston en Leo, een hartverwarmend en ontroerend verhaal over vriendschap, vakmanschap en verloren dromen.

ALGEMENE INFORMATIE 

Gaston & Leo – De Hommage Musical
Vanaf 19 januari 2024

Locatie: Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen
Productie: Backstage Producties

CREATIVES
• Script: Frank Van Laecke & Kobe Van Herwegen
• Regie: Frank Van Laecke
• Choreo: Martin Michel
• Muziek: Thomas Vanhauwaert

CAST
• Warre Borgmans: Gaston Berghmans
• Jurgen Delnaet: Leo Martin
De overige cast wordt later bekend gemaakt.

TICKETPRIJZEN
• VIP: € 75,00
• Cat 1: € 55,00
• Cat 2: € 45,00
• Cat 3: € 35,00
• Voordeelnamiddag: € 35,00

www.backstage-producties.be