Hilde De Baerdemaker en Peter Thyssen

De Poort der Zielen is de eerste film als extensie van de populaire serie De Nachtwacht. Keelin, Wilko en Vladimir krijgen een zeer sterke tegenstander tegenover zich. Hilde De Baerdemaker mag deze vijand gestalte geven. Ook Peter Thyssen heeft een belangrijke rol in deze film. Musical Vibes sprak met hen tijdens het draaien van de film.

Hard maar plezant werk

Wat spelen jullie in De Poort Der Zielen?

Peter: Ik speel Roman, de vader van Vladimir. Het is een beetje een familiereünie!

Hilde: Ik zie er keigezellig uit toch? Ik speel Nemezza, dat is zo’n beetje de keizerin der onderwerelden.

Wat was jullie reactie toen jullie gevraagd werden?

Peter: Ik vond dat heel fijn. Vooral omdat mijn zoon er al vier jaar in speelt. Dus super blij. Het was thuiskomen, maar ook eerst thuis weggaan. Het is heel leuk om met hem samen te spelen.

Hilde: Het is ook heel gek om Vladimir “Papa” te horen zeggen. Heel zot zicht vind ik dat (lacht). Mijn kinderen zijn enorme Nachtwacht fans. Ik heb al vele keren nachtelijke Nachtwacht-merries moeten troosten. Dat ik nu als een soort revanche de meest enge demon speel is toch gewoon heerlijk! (lacht) Ik had het eigenlijk altijd al gehoopt, want je zit natuurlijk met je kinderen mee te kijken en zij vinden dat geweldig. Dan zie je ook dat dat echt goed in elkaar steekt met goeie verhalen, prachtige decors. Ik dacht: “Als ze me er ooit voor zouden vragen, zeg ik direct ja”. En dan bellen ze! Zo gaat het leven dan, je hoopt dat ze je vragen en dan bellen ze je gewoon.

Peter: Ik zou heel graag eens meedoen in een commercial van Mora! Ze hebben daar nog geen Belg voor! En geen man, terwijl 60% van de frituurgangers toch mannen zijn.

Hilde: (lacht)

 Ik heb al vele keren nachtelijke Nachtwacht-merries moeten troosten

Hoe verloopt een dag op de set voor jullie?

Peter: Om 7 uur is het call. Dan kom je toe op de set. Om kwart na ga je in kostuum en even later in de schmink. Om negen uur is iedereen draai klaar.

Hilde: Ik zit iets langer in de make-up, want die transformatie is toch wel heftig. Dan is het draaien, de ene scène na de andere en maken dat die goed zitten.

Peter: Het is pittig werken, lange dagen, maar wel fijn. Het is ook allemaal goed georganiseerd, hard werken, maar kei plezant!

Nachtwacht: De Poort Der Zielen is in de bioscopen te vinden vanaf 12 december in Vlaanderen en vanaf 19 december in Nederland. Meer informatie vind je op www.studio100.com.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort