Hij Gelooft In Mij

Nadat Hij Gelooft In Mij te bewonderen was van eind 2012 tot begin 2015, herneemt Stage Entertainment deze productie met Martijn Fischer die opnieuw in de huid (en de leren jas) van André Hazes mag kruipen. Het leven van de grootzanger is wederom te aanschouwen in de grote theaters van Nederland.

Reïncarnatie van een groots zanger

Het biografische verhaal van Hazes heeft als rode draad het moment dat hij doof begint te worden. Een uitverkochte Amsterdam Arena zou een stempel op zijn carrière kunnen brengen, al proberen zijn muzikanten en vrouw Rachel hem van een afgang te beschermen. De moeilijke strijd van een talentvol artiest die niet wil weten van zijn groeiende handicap en het woelige leven dat hij lijdt, is de voer voor dit dramatische verhaal dat in een musical werd gegoten door Frank Ketelaar en Kees Prins. De regie is opnieuw in handen van Ruut Weissman.

Wie in reïncarnatie gelooft, gaat het op dit podium aanschouwen. Fischer doet deze grootse zanger alle eer aan met zijn vertolking

Martijn Fischer is weer van de partij als vertolker van André Hazes en wat een glansprestatie zet hij neer. Tot in de kleinste details tracht hij Hazes op het podium te brengen met zijn typerende houding, de tikjes en trekjes en een Amsterdamse tongval, om dan nog te zwijgen van de manier waarop hij de nummers brengt. Wie in reïncarnatie gelooft, gaat het op dit podium aanschouwen. Fischer doet deze grootse zanger alle eer aan met zijn vertolking. De rol van Rachel Hazes wordt gebracht door Roosmarijn Luyten. Ze bracht deze rol eerder al in het laatste jaar van de vorige productie en was toen alternate voor alle vrouwenrollen. Luyten zet een overtuigende Rachel neer en schittert voornamelijk in de duetten met Fischer.

Het decor is zeer polyvalent en maakt gebruikt van beeldschermen die ons van de studio, naar de huiskamer, naar de camping tot zelfs de Amsterdam Arena brengen. De ruimte wordt ten volle benut en hier heeft de decorploeg haar verdienste in. Op gebied van choreografie is niet veel aan te merken. De weinige momenten waarin dans en beweging wat meer centraal staan, zitten er dan ook pal op, in het bijzonder de ruzie-scène in het café waarbij de geladen emoties worden gespiegeld door het ensemble. Jeroen Sleyfer en JB Meijers verdienen een pluim voor hun arrangementen. De overbekende hits hebben een musicalwaardige opknapbeurt gekregen in vele variaties en stijlen.

Alle facetten voor een geslaagde musical zijn aanwezig

In dit verhaal blijf je niet onberoerd op je stoel zitten. Alle facetten voor een geslaagde musical zijn aanwezig met hits die we allemaal kennen en een zeer straffe vertolking door Martijn Fischer. Stel wel even je kennis bij van het Amsterdamse dialect om alles goed te kunnen verstaan.

De musical Hij Gelooft In Mij is te zien in de grote theaters van Nederland tot augustus 2022. Voor meer informatie en tickets: www.hijgelooftinmij.nl.

Door Pieter Nieva

Foto’s: Joris van Bennekom