High School Musical


Vrijdag 2 en zaterdag 3 juni 2017 vonden na 8 maanden repeteren eindelijk de High School Musical shows plaats! Daphne Bruineberg Productions heeft op niets bespaard. Van licht- en geluidseffecten tot een prachtig innovatief decor en professionele choreografie, het plaatje klopt en laat het publiek vol enthousiasme achter.

Amateurmusical van professioneel niveau!

High School Musical vertelt het verhaal van basketbaltalent Troy Bolton en de geniale Gabriella Montez, die tijdens een karaokewedstrijd met elkaar moeten zingen. Daar ontdekken ze dat ze beiden talent en een passie voor zingen hebben. Zonder het verwacht te hebben zien zij elkaar op school weer terug. Gabriella is verhuisd en komt op de nieuwe school waar ze niet altijd maar het slimme studentje wilt zijn. Beiden doen auditie voor de schoolmusical, maar er worden hen heel andere dingen verwacht. Troy moet het basketbalteam waar hij aanvoerder van is naar de overwinning leiden en Gabriella moet hetzelfde doen met haar scheikundeclub. Als hun groepen erachter komen dat zij auditie hebben gedaan, dwarsbomen zij die plannen. Bovendien zijn de sluwe Sharpay en broer Ryan ook van plan de hoofdrollen te krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen zijn ze tot alles in staat.

De kleine schoonheidsfoutjes worden meer dan goedgemaakt door het geweldige plezier van de cast en het is een waar feestje

De sterke cast van dit jonge productiebedrijf bestaat uit 18 spelers tussen de 16 en 45 jaar oud. Jongeren overheersen en de combinatie tussen oud en jong is zeer welkom. De typecasting is geweldig gedaan en komt voor het grootste deel overeen. Troy Bolton (Bas Menninga) zou ook wel gedaan kunnen zijn door Zeke (Nino den Hollander), de jongen die houdt van bakken. Deze is qua type net iets meer de verwachte Troy, al zijn beiden even sterk in spel. De zangkwaliteiten en samenzang van de mannen klopt op en top: zuiver en intrigerend. De vrouwen zijn stuk voor stuk ook goeie vocalisten al liggen er hier en daar nog enkele schoonheidsfoutjes. De lieve, mooie Gabriella Montez is helemaal juist gebracht door Emma Michielsens, net als de prachtige Sharpay (Milou Margaroli) en Ryan (Joey de Boer). Deze laatste twee zijn duidelijk meer ervaren dan de rest, en helpen hen dan ook goed door de voorstelling heen. De kleine schoonheidsfoutjes worden meer dan goedgemaakt door het geweldige plezier van de cast en het is een waar feestje. Een leuke toevoeging die wat ons betreft nooit meer weggelaten hoeft te worden is de omroepster Jackie Scott, gespeeld door de zeer getalenteerde Rachelle van Loo.

Chapeau voor Daphne Bruineberg die haar cast naar het hoogste niveau tilt

Je zou bijna denken dat je bij een professionele productie in de zaal zit, zo klopt het allemaal. Chapeau voor Daphne Bruineberg die haar cast naar het hoogste niveau in amateurmusical tilt!

En nu met een dosis gezonde spanning wachten op haar volgende productie: The Wiz (2 en 3 juni 2018). Meer informatie over Daphne Bruineberg Producties vind je op bruineberg.nl

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Stephan Markus