Het Farcetheater viert derde verjaardag met kerstkomedie

Het Farcetheater, het theatergezelschap met onder meer Peter Van Asbroeck, Katja Retsin & Chris Van Espen mag drie kaarsjes uitblazen. Het geeft daarom alvast een geschenkje voor onder de kerstboom, de gezellige komedie Kerst Zonder Ballen.

Het is ondertussen drie jaar geleden dat een nieuw komediegezelschap in Gent geboren werd. Het kreeg de naam Het Farcetheater. Na successen met Harrie let op de kleintjes en Taxi Taxi! staat komend seizoen Groeten uit 2032 op het programma. En daar wordt nu een tweede productie aan toegevoegd. “Dit was de logische volgende stap”, vertelt producent & acteur Anthony Van Caeneghem. “We wilden heel graag een tweede voorstelling op de planken brengen. Aangezien Chris Van Espen & ik verzot zijn op Kerstmis, kozen we al snel om een kerstkomedie te maken.” Diezelfde Chris Van Espen zal ook instaan voor de regie van Kerst Zonder Ballen, een bewerking van Wife Begins At Forty door succesauteur Ray Cooney.

FAMILIEPROBLEMEN OP KERSTAVOND

De kerstkomedie gaat over een getrouwd koppel dat in hun midlifecrisis belandt. Deze rollen zijn weggelegd voor Peter Van Asbroeck & Christel Domen. Bob De Moor mag dan weer in de huid kruipen van de dementerende grootvader die bij hen inwoont. Daarbij hebben ze ook nog eens een puberende zoon die het kot op stelten zet en dat wordt gespeeld door Anthony Van Caeneghem. De vrouw des huizes is haar saaie huwelijk en seksleven grondig beu en besluit om te scheiden. Net nu haar man zich in het geniep liet steriliseren en dat op aanraden van zijn beste vriend & tevens professioneel scheve schaatser, een rol voor Donaat Deriemaeker. Als de man op kerstavond terugkomt om de scheiding te regelen, blijkt de passie toch nog niet volledig te zijn verdwenen.

TICKETS & INFO

Groeten uit 2032 speelt van augustus tot begin november 2022 en februari 2023 in onder meer Gent, Middelkerke en Antwerpen. De volledige speellijst vind je terug via www.farcetheater.be.

Kerst Zonder Ballen speelt in december ‘22 en januari ‘23 in Oudenaarde, Gent, Middelkerke en Ronse. Tickets reserveren en meer info vind je eveneens via de website. Voor beide voorstellingen is een combo-formule uitgewerkt.