Herneming Mamma Mia!

7 maart 2020, Mamma Mia ging in première. Nog geen week later ging de deur van de stadsschouwburg echter onherroepelijk op slot – lockdown, u herinnert zich nog wel zoiets? Bijna anderhalf jaar later, kan deze musical die steevast op een feestje eindigt, eindelijk terug hernemen. Een van de aanpassingen die er tijdens die periode van inactiviteit gebeurden, zijn de vaste speelmomenten die er kwamen voor Helle Vanderheyden als Sophie en voor Matthew Michel als Sky. Wanneer Helle opgaat als Sophie, schuift ook Oonagh Jacobs op vanuit het ensemble naar de rol van Ellie. Met deze drie op het voorplan, vermindert de kwaliteit van de voorstelling geenszins!

Wat hebben we dit gemist!

Wat er nog opvalt, is het spelplezier. De hele cast geniet zichtbaar met volle teugen en lijkt zich nog meer te smijten dan anderhalf jaar geleden.

Helle: “Er is ook zot veel ambiance en goesting bij de cast. Dat merkte je al bij de eerste repetitie, iedereen kende al zijn pasjes en zijn teksten. Iedereen had echt heel veel zin om er terug aan te beginnen, het is echt te lang geweest!”

Matthew: “Energie op het podium is een ding, maar de energie in de zaal is een tweede ding. Het is superleuk om die bom vanuit de zaal te voelen ontploffen en samen terug een feestje te bouwen!”

Een mening die Oonagh volmondig met hen deelt: “Het is heerlijk om terug met alle collega’s op het podium te kunnen staan en het beste van onszelf te geven. Wanneer je het enthousiasme in de zaal hoort en achteraf leuke reacties krijgt, geeft dat enorm veel voldoening. Wat hebben we dit gemist!”

Over het alterneren van de rollen, luidt het eensgezind dat dit enkel en alleen maar positief is, het is wat ad rem blijven maar dat vormt niet zoveel problemen dankzij ook het hele team:

Helle: “Je moet er wel bijblijven, ik speelde vanmiddag nog Ellie, dus tussen de twee shows in herhaal ik dan even, maar ik ben enorm blij dat ik Sophie mag spelen want ik vind dat een hele leuke rol.”

Matthew: ”Het is alleen maar fijn om eens met een andere Sophie te spelen. Daarbij komt dat Helle en ik elkaar al heel lang kennen, dus dit voelt heel vertrouwd aan. De hele cast leeft ook echt mee en ondersteunt de alternates enorm, net omdat we dat allen echt fijn vinden.”

Oonagh:” Het is superfijn om Ellie te mogen spelen: ik hou van haar looks, onwetendheid en positieve energie. Wanneer er wordt geschoven in rollen zorgt dat automatisch voor een andere dynamiek. Iedereen is verschillend en brengt een rol dan ook op een andere manier. Ik denk dat bij een show zoals Mamma Mia, waar we meestal 7 voorstellingen per week mee spelen, het net boeiend is om af en toe eens wat variatie te krijgen, dat zorgt ervoor dat mensen dat tikkeltje alerter moeten zijn en dat houdt de show fris. Het is voor onszelf ook leerzaam om te kijken hoe iemand anders een bepaalde rol neerzet. “

De hele cast nodigt iedereen graag uit om tot eind september om te komen kijken in Antwerpen of Hasselt. Helle speelt alle donderdag- en zondagavonden en Matthew roteert met Michiel De Meyer en Laurenz Hoorelbeke.

Meer informatie & tickets voor Mamma Mia! vind je op www.deepbridge.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier