Hello Dolly

Een geheel nieuwe versie van de komische feel-good musical Hello, Dolly! toert weer langs de Nederlandse theaters. Met een ongelooflijk prachtig decor, adembenemende choreografie, heerlijke kostuums en groot talent op het podium is deze reizende voorstelling een absolute must-see!

Wervelende Hello, Dolly!

Hello, Dolly! vertelt het komische verhaal van Dolly (Simone Kleinsma), een uiterst charmante bemoeial wiens talent het is om de meest uiteenlopende zaken te ‘regelen’, zoals de liefde. Als Dolly aankomt in New York om een vrouw te vinden voor een rijke, norse ondernemer Horace (Paul de Leeuw/Jörgen Raymann) beseft ze dat deze man ideaal is voor haarzelf!

De rol lijkt voor Simone geschreven en wordt met passie, enthousiasme en liefde gespeeld

Simone Kleinsma is bij uitstek de meest geschikte Nederlandse musicalactrice voor de rol van de hilarische, charmante Dolly. Een rol met uitdaging, maar oh zo Simone. De rol lijkt voor haar geschreven en wordt met passie, enthousiasme en liefde gespeeld. Haar zang is zuiver en de chemie met de rest van de cast is onmisbaar en fijn. Paul de Leeuw (Horace) laat af en toe een steekje vallen en lijkt in dialogen niet altijd gefocust, maar laat wel sterk samenspel zien en beweegt op de juiste momenten. Marjolijn Touw speelt 3(!) rollen met verve, uitstekende komische timing en enorm plezier. Freek Bartels als Cornelis en Martijn Vogel als Benjamin dartelen, dansen, zingen, genieten, bewegen en spelen op het podium. Dit zijn fantastische musicalacteurs, die enorm goed op elkaar zijn ingespeeld. Nandi van Beurden betovert de zaal met haar heerlijke zangstem en overtuigend acteerwerk. Daarnaast heeft Ger Otten (Rudolf) de lachers op zijn hand met zijn Duitse accent.

Maar het allergrootste compliment van deze voorstelling moet naar het werkelijk uitmuntende ensemble gaan. Wat een hoge kwaliteit, wat een goede choreografie en vooral, wat een geweldige dansers en zangers. Dans en koorzang op Broadway niveau: strak, duidelijk, gedisciplineerd en kippenvel creërend. Zo broodnodig bij deze voorstelling, en zo heerlijk aanwezig. De regie is sterk en de slim verwerkte, soms oer-Hollandse grapjes komen goed aan bij het publiek, net als het eigentijdse, Nederlandse taalgebruik.

Het allergrootste compliment van deze voorstelling moet naar het werkelijk uitmuntende ensemble gaan

Het prachtige decor is filmisch met schermen van enorm hoge kwaliteit voor die afmetingen, en mooi gemonteerde stukjes geanimeerde 3D-film. De stijl van het decor is zichtbaar geïnspireerd op de tijd rond 1890, de Belle Époque. Een erg mooie stijl en past precies bij de voorstelling. De kostuums van de wereldberoemde kostuumontwerper Yan Tax zijn adembenemend mooi, perfect voor de show en zichtbaar fijn om in te bewegen. Kostuums waaraan veel tijd en aandacht is besteed, van enorme kwaliteit maken in het toneelbeeld een groot verschil, wat deze voorstelling aantoont.

Hello, Dolly! is de must-see van dit seizoen en gelukkig nog te zien tot en met januari 2021. Kom en ga mee terug in de tijd van kleurrijke kostuums, een magnifiek ensemble, goede hoofdrolspelers en een prachtig decor!

Kijk voor meer informatie en kaarten op www.hellodollydemusical.nl.

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Wendy de Noier